Vitrin Ne tatlı bir davet!

Ne tatlı bir davet!

17.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ne tatlı bir davet!

Ne tatlı bir davet

Sibel Arna
Ne tatlı bir davet
Çikolata ve pasta sevenler artık bol seçenekle karşı karşıya. Mağazalarda sebze ve meyve şeklinde çikolatalar bile satılıyor. Lezzetleri ise parmak ısırtıyor. Zararları fazla ama kanseri de önlüyor denildi; kimi zaman aklandı kimi zaman karalandı; kadına yakıştırıldı, her gün saat 16.00'da yenmesi önerildi... Neden mi bahsediyoruz, tabii ki ağzın içinde o mükemmel tadıyla erirken sizi mutlu eden çikolatadan. Tüm söylenenlere, fiyat artışlarına ve alerjiye rağmen her zaman yüksek bir tüketim grafiğine sahip olan çikolatayla ilgili her geçen gün bir mağaza açılıyor. Bunlardan sonuncusu, geçtiğimiz hafta Nişantaşı'nda açılan Caffarel Nobel.
Düğün, davet, nikah şekeri, doğum süslemeleri gibi hizmetler de veren bu mağazada inanamayacağınız kadar çeşit var ama yalnızca çikolata. Örneğin mağazanın sebze ve meyve şeklindeki çikolatalardan oluşan bir manav bölümü var ki görülmeye değer. Bu bölümde salatalık, elma ve hatta mısır şeklinde çikolatalar bile var. Salatalık şeklinde olanı salatalık kokmasına, mısır şekilli olan mısır kokmasına rağmen hepsinin içinde ayrı bir tür çikolata var. Karemalalı, krokanlı, sütlü ya da bitter. Bir İtalyan çikolatası olan Caffarel'in açtığı Caffarel Nobel'de siparişlerinizi beklerken aynı zamanda ev yapımı pastalardan ve çeşitli kahvelerden de tadabilirsiniz. İnanın doyamayacaksınız. Pasta yapmanın incelikleri
Genellikle çikolatayla beraber anılan ve en az çikolata kadar sevilen bir başka şey de pasta. Geçen hafta Dedeman Otel'de bir pasta şovu yapıldı. Manken Didem Taslan ve Selin Toktay'ın katıldığı tanıtımda otelin ünlü İngiliz aşçısı Kevin Thomas McIntyre meraklılara çeşitli pasta tariflerini ve püf noktalarını açıkladı:

  • Pasta yapmaya başlamadan önce tüm malzemelerin hazır olduğundan emin olun. Yapım esnasında eksik malzemenin tedariki için vakit harcamak iyi sonuç almanızı etkiler.
  • Kek, pasta, tart ve diğer hamur işlerinin yapımı için farklı unlar vardır. Kullanacağınız unu dikkatle seçin aksi halde pasta kekiniz kabarmaz.
  • Kullanacağınız yumurtaları fırın, ocak vb. aletlere yakın yerlere koymayın. Aksi halde yapacağınız pastanın ekşimsi bir tadı olacaktır.
  • Yumurta akını çırparken metal kase kullanın; daha iyi çırpılacak ve yapacağınız tatlı daha hafif olacaktır.
  • Çikolata eritmenin en iyi ve en kolay yolu çikolatanın bulunduğu kabı içi sıcak su dolu bir başka kabın üzerine koymaktır
  • Mükemmel bir pandispanya için diğer malzemeleri koymadan önce yumurta ve şekerin koyu bir kıvamda iyice çırpıldığına emin olun.
  • Kekinizin ya da pandispanyanızın pişip pişmediğini anlamak için tahta bir çubuk sokun; eğer dışarıya tamamen kuru çıktıysa kekiniz hazır demektir.
  • Pandispanyanız kuruysa ve hemen ufalanıyorsa çok fazla kabartma tozu koymuş ya da gerektiğinden fazla pişirmiş olabilirsiniz. Çikolata ve karakter
  • Yuvarlak çikolata seçenler: Cana yakın, arkadaş canlısı, görsel beğenilere önem veren kişiler.
  • Oval çikolata sevenler: Esnek, toleranslı, yapıcı, sosyal ve arkadaşlıklara açık kişiler.
  • Kare çikolata sevenler: Sadık, dengeli, dürüst ve güven verici kişiler.
  • Üçgen çikolata sevenler: Bencil ve diğer insanların diğer düşüncelerini önemsemeyenler.
  • Sütlü çikolata seçenler: Nostalji düşkünleri.
  • Siyah çikolata seçenler: Hep ileriye bakan kişiler.
  • Beyaz çikolata seçenler: Kararsızlar.