Vitrin Sihirli dokunuşlar

Sihirli dokunuşlar

03.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sihirli dokunuşlar

Sihirli dokunuşlar


Hair Planet’in sihirli ellere ve artistik yeteneklere sahip kuaförleri sayesinde saç olayımız bitiyor. Dilediğimiz boyda, dilediğimiz tarzda, dilediğimiz renkte, hatta istersek rengârenk saçlara kavuşmak zor değil artık


       Saçınız istediğiniz uzunlukta değil mi? Hiç dert etmeyin, çaresi var. Çıtçıtla dilediğiniz boyda saçlara sahip olabilirsiniz. Saçınızın tekdüze renginden sıkıldınız ve bir değişiklik mi yapmak istiyorsunuz? O halde, aynen yüzünüze uyguladığınız makyaj gibi saçınıza da makyaj yaptırabilir, rengârenk saçlara kavuşabilirsiniz. Veya artık demode olan kıvır kıvır perma yerine, su dalgasını tercih edebilirsiniz. Artık her derdin bir devası var. Yeter ki bir bilenin eline düşün.
       Tarabya’daki Hair Planet aynen adı gibi bir saç gezegeni. Her yaştan yüzlerce kadın buraya gelip, usta kuaförlerin sihirli elleri ve artistik yetenekleri sayesinde zevklerine ve günün trendlerine uygun saç şekli ve renklerine bürünüp, buradan gayet memnun ve mesut bir şekilde ayrılıyorlar. Sonra tıpış tıpış tekrar geliyorlar.
       Hair Planet’in geçtiğimiz günlerde açılan web sayfası da, kuaföre gidemeyenlere hizmet veriyor. İnternette “hair-planet.com" sayfasına girip saç hakkında pratik bilgilere ulaşabilir, kadın - erkek saç modellerine göz atabilir, kepeğin nasıl önlenebileceği gibi herkese yönelik bilgiler edinebilir; son moda makyaj stillerini,ne nasıldır’ı öğrenebilir; aylık dedikodu köşesinde gülümseyip, yarışmalara katılabilirsiniz. İngilizce ve Türkçe seçenekli web sitesi sayesinde saç dünyasıyla ilgili küçük ve pratik tüm bilgilere sahip olabileceksiniz artık.

       Çıtçıtlı saçlar
       Saçınız omuzlarınızın hizasında, ama siz, daha uzun olsa keşke diyorsunuz... Çıtçıtlı saçlar tam size göre. İlhami Arslan’ın Neşe Aydın’a uyguladığı çıtçıt yönteminde, işe saç diplerinden başlanıyor. Altlara daha kısa, üstlere ise daha uzun çıtçıtlı küçük postişler ilave ediliyor. Yaklaşık 10 - 12 parça çıtçıtlı ekle, dolgun, gür, uzun saçlara sahip olunuyor. Aslında bu saçları evinizde kendiniz de uygulayabilirsiniz; 4 gün gibi bir süre dayanır. Tanesi 20 milyon lira olan bu ek saçların kendi saç renginizin tonunda olması çok önemli. Boyama, fiyata dahil değil.

       Su dalgası saçlar
       Can Koçak’ın Merve Kutsal’a uyguladığı su dalgası, Wella’nın özel bigudileri ile gerçekleştiriliyor. Bildiğimiz küçük perma bigudilerinin saçı kırması, saçta iz bırakması sebebiyle, iri su dalgasında bigudiler özel bir tarakla koca koca bigudilerin içinden geçiriliyor, böylece normal permanın neden olduğu kötü görünüm engelleniyor. Özel bir oluğun üzerinde ilaç sürülen saçlar, bir lastiğin içinde saklanıyor, bir süre beklendikten sonra yıkanıp durulanıyor. Dalgaların kalıcılığı 3 - 4 ay sürüyor. Fiyatı 50 ile 75 milyon lira arası.

       Makyajlı saçlar
       Hair Planet’ten Mürsel’in Esra Çetiner’e uyguladığı saç makyajında kızıl saçın üzerine 7 değişik tonda renk kombinasyonu uygulanıyor. Koyu kumral, kızıl, sarı, koyu kızıl, kırmızı, mor, kahverengi, dore, bakır ve yeşil renkleri balyaja benzer bir uygulamayla saça tatbik ediliyor. Makyajın fiyatı saçın uzunluğuna göre 50 ve 75 milyon lira arasında değişiyor. Makyaj
       4 - 5 ay dayanıyor.