Geri Dön
Vücut dili nedir?

Vücut dili nedir?

Vücut dili tabirini günlük hayatta sıklıkla kullanıyoruz. Vücut dili nedir? Vücut dili neden önemli? İşte beden diline dair mutlaka bilmeniz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Vücut dili nedir?

Vücut dili, vücudun duruşu, miminkler, göz hareketlerinden oluşan, zihinsel-fiziksel faaliyetlerle desteklenen bir iletişim şeklidir. Sözel olmayan bu iletişim şekli, kişilerin kendini ifade ederken ayrılaşmasına yarar, karakteristik bir özellik olarak sayılabilir.

Vücut dili neden önemli?

Bazen bir hareket, binlerce sözden çok daha etkileyicidir. İletişimde insanlar sadece sözleriyle değil aynı zamanda beden hareketleriyle de değerlendirilir. Vücut dilini etkin kullananların iletişim becerileri çok daha yüksektir. Vücut dilini etkin kullanan bir kişi, inandırıcı ve samimi bulunur. Vücut dili özellikle ilk karşılaşmalarda oldukça önemlidir. Kelimelerden daha etkili olan beden dili, söylenmek isteneni en direkt ve etkili iletmeye vesile olur.

Vücut dili öğeleri

Vücut dilini bakışlar, jest (duruş biçimi), mimikler (yüz hareketleri), ses tonlaması ve vurgular oluşturur. Vücut dilini açığa çıkartan nedenler arasında içgüdüler, heyecani stres gibi duygular yer alır.

Vücutu dili kullanımında neye dikkat etmeli?

  • Konuşurken karşı tarafı sıkacak kadar sabit bir halde kalınmamalı
  • Karşı tarafı rahatsız etme ihtimali yüksek olan şeyler yapılmamalı
  • Karşı tarafın gözlerinin içine uzun süre bakılmamalı
  • Konuştuğumuz kişiyi rahatısz edebilecek sesler çıkartılmamalı
  • Kollar çapraz tutulmamalı
  • Konuşurken göz devirmekten kaçınılmalı

Benzer İçerikler