Geri Dön
WWW nedir? WWW ne anlama geliyor?

WWW nedir? WWW ne anlama geliyor?

İnternet kullanan herkesin kullandığı bir deyim WWW. Yıllar önce internetin ortaya çıkmasıyla beraber WWW da hayatımıza girdi. Bizler de WWW’ya Molatik olduk. WWW nedir? WWW ne anlama geliyor?

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

WWW nedir?

Tim Berners-Lee, tarafında 1989 yılında ortaya atılan bilgiyi dünyanın dört bir yanında çok daha kolay bir şekilde paylaşma yöntemi bulundu. Akademik amaçlarla başlayan bu hedef internetin dünya üzerinde yayılmasına ve internet üzerinden milyonlarca web sitesinin doğması yolunda ilk adımı attı.

World Wide Web (kısaca WWW veya Web), İnternet üzerinde yayınlanan birbirleriyle bağlantılı hiper-metin dokümanlarından oluşan bir bilgi sistemidir. Bu dokümanların her birine Web sayfası adı verilir ve Web sayfalarına İnternet kullanıcısının bilgisayarında çalışan Web tarayıcısı adı verilen bilgisayar programları aracılığıyla erişilir. Web sayfalarında metin, imaj, video ve diğer multimedya ögeleri bulunabilir ve diğer bağlantı ya da link adı verilen hiper-bağlantılar ile başka Web sayfalarına geçiş yapılabilir.

İnternet ve Web terimleri aynı olguyu tanımlamaz. Zira Web sadece İnternet üzerinde çalışan bir servistir. Web kavramı, CERN'de bir bilgisayar programcısı olan Tim Berners-Lee'nin HTML adlı metin işaretleme dilini geliştirmesiyle oluşmuştur. Bugün de kendisinin başkanı olduğu W3C (World Wide Web Consortium) tarafından standartları belirlenmektedir.

WWW ne anlama geliyor?

WWW sözcüğünün açılımı World Wibe Web’tir. Türkçe karşılığı ise Dünya Çapında Ağ anlamına gelmektedir.

Benzer İçerikler