Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Doluluk oranları yılbaşında fena değildi ama çok da parlak değildi. Fiyatları ne kadar aşağı çekseler de yüzde 100 dolan otel sayısı çok fazla yoktu. Bunu sadece ekonomik gerekçelere bağlamak doğru olmaz! Çok farklı nedenleri olabilir. Örneğin, keyifli bir tatil için gereken moral, motivasyon yok gibiydi. Ayrıca, tıpkı televizyonlar gibi otel ve tatil köyleri de yılbaşı için heyecan verici yeni bir şey sunamadılar.

Turizmde, özellikle de kış turizmi ve özel günlerde, inovasyon şart! Yaz aylarında, deniz, kum, güneş yetiyor ama kışın fazlası gerek ama o da bizde yok!..

Haberin Devamı

Yarıyıl tatili için rezervasyonlar çoktan başladı ama gelen sinyaller çok da parlak değil. Son dakikacı bir milletiz. Erken rezervasyon indirimi gibi son dakika indirimleri de etkili olabilir!..

Termal turizmi?

Ülkemiz, termal kaynaklar açısından çok zengin.

Peki, yeterince yararlanabiliyor muyuz?

Evet demek çok zor! Oysa, alternatif turizmin en önemli ayaklarından biri ve pek çok ülke bu konuda ciddi turist çekiyor. Örneğin Almanya, Çekya, Romanya!

Son yıllarda, bizde de bu konuda ciddi kıpırdanmalar ve büyük yatırımlar var. Umarız devamı gelir. Çünkü giderek artan bir talep söz konusu.

Peki, termal tesislere hangi mevsimde gitmek gerekir? Tatil amaçlıysa her zaman gidebilirsiniz ama tedavi amaçlıysa, üşütmemeniz gerekir! Korunaklı tesislerde sorun yok ama dışarıyla temas varsa, rahatsızlıklarınız daha da artabilir!

Ha bu arada eğer termal turizmi geliştirilmek isteniyorsa, refakatçilerin de mutlaka düşünülmesi gerekiyor!..

Yılbaşı sönüktü umutlar yarıyılda

En iyi oteller bizde

Otellerimiz, her ne kadar eskimeye başlasa da göz doldurmaya devam ediyor.

Dünyanın önemli tur operatörlerinden TUI’nin, her yıl müşterilerinin onayıyla belirlediği, “En İyi 100 Otel” listesine, 33 otelle girerek ilk sırada yer aldık.

Türkiye’yi 27 otelle İspanya, 12 otelle de Yunanistan takip ediyor.

İlk 100’e giren 33 otelimizin 28’i Antalya’da, 5’i de Muğla’da bulunuyor.

Ödüller, sahiplerine, 4-8 Mart’ta Berlin’de verilecek. Kendilerini şimdiden kutluyor, başarılarının gelecek yıllarda da devamını diliyoruz. Demek ki, isteyince oluyormuş!..

Haberin Devamı

Ruslar tatil için kaç lira harcıyor?

Ülkemizi en çok seven turistlerin başında Ruslar geliyor.

Çok harcayanları da var, herşey dahile bayılanlar da.

2018’de Türkiye’de tatil yapmanın ortalama maliyeti 75 bin ruble’yken, 2019’da bu harcama, 81 bin rubleye yani 7 bin 730 lira’ya yükselmiş!

Peki, Ruslar, diğer ülkelere gittiklerinde yaptıkları ortalama harcama ne kadar?

Örneğin, Tayland 97 bin, Kıbrıs Rum Kesimi de 86 bin ruble’ymiş! Yani bizden daha pahalılar!

Hep sözü edilen şu çıtayı yükseltme projesi ne zaman hayata geçecek, merakla bekliyoruz!..