Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nda 27 metreye dalış yaptıktan sonra Troya Kültür Yolu Festivali ve Çanakkale’deki dalış turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.

16 Eylül’de başlayan ve bu akşam sona erecek Troya Kültür Yolu Festivali’ne ilginin büyük olduğuna dikkat çeken Ersoy, şunları söyledi:

“Festivale çok büyük katılım oldu, bu da bizi çok sevindirdi. Dünkü etkinliğe 35 bine yakın insan Çanakkale’de katılmış. Birçok etkinliğimize 25 bin, 20 bin, 10 bin gibi yüksek katılımlar oldu. Özellikle Çanakkale’de bu festivalin tarihini belirlerken, Alan Başkanlığı ile konuşmuştuk. Hem sezonun uzaması için hem de esnafın turizmcinin sezonu uzatarak 12 aya yayma çalışmalarımız var tüm sektörlerde... Burada özellikle bu tarihi seçmiştik ve sonucunu da olumlu aldık. Gayet de başarılı oldu. Herkes çok mutlu oldu.”

Haberin Devamı

14 dalış noktasının bulunduğu Çanakkale’ye dalış için yurt dışından çok sayıda turistin gelmeye başladığını açıklayan Ersoy, “Seneye bu rakamların daha da artacağını ümit ediyoruz” dedi.

Bakan dalış turizmini dalış yaparak tanıttı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Bu nasıl bir kafadır?

Troya Kültür Yolu Festivali için Çanakkale’ye gittiğimde, “Festival dayatması” başlıklı bir haber okudum. Haberin kaynağı Eğitim Sen Çanakkale Şubesi’ydi ve yaptığı yazılı açıklama şuydu:

“Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali için okullara liste göndererek öğretmen ve öğrenci katılımını zorunlu tuttu. Okullara gönderilen yazıyla 16-25 Eylül arasında yapılacak festival için belirli sayılarda öğretmen ve öğrencinin katılımı zorunlu tutuldu.

Festivale isteyen gider, isteyen gitmez. AKP etkinliği diye öğrencilere, öğretmenlere böyle bir garabet dayatılamaz. AKP yapıyor, boş kalmasın telaşı mı bu? Demokrat, laik öğretmenler olarak Çanakkaleli anne, babalara sesleniyoruz; çocuklarınızı, okulların organizasyonuyla festivale göndermeyin. Bu dayatmalara izin vermeyin, görev almayın. Görev almıyoruz. Çocuklarımızı dayatmayla festivale götürmüyoruz.”

Haberin Devamı

Çanakkale Troya Kültür Yolu Festivali’nden sorumlu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’a sordum, öğrencilerin götürüldüğü etkinliklerin neler olduğunu... Yavuz, öğretmen ve öğrencilerin hiçbir ücret ödemeden Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından servislerle alınıp, evlerine bırakıldığı etkinlikleri şöyle sıraladı:

“Çocuklar ‘Minik Eller Sanat Atölyesi’, ‘Sihirli Şapkalar Atölyesi’, ‘Mask Atölyesi’, ‘Dededen Toruna Kilden Çamura Atölyesi’ ve ‘Arkeoloji Havuzu Etkinliği’nde çalışmalar yaptı, ‘Evvel Zaman Masalları’, ‘Suşa ile Kiki’, ‘Grup Rafadan’ ve ‘Küçük Prenses’ gibi oyunları ve ‘İstanbul Muhafızları: Yüzyılın Muhafızları’ gibi filmleri izledi.”

Hangi öğrenci bu etkinliklere götürülmeyi istemez?

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü, bu öğrencileri AK Parti’nin bir etkinliğine katılmaya mecbur tutsa, Eğitim Sen Çanakkale Şubesi’nin tepki göstermesi doğal. Ancak Çanakkale Kültür Yolu Festivali’ni düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanı AK Partili diye buna karşı çıkmak, öğretmen ve öğrencilerin kültürel etkinliklere götürülmesine itiraz nedir Allah aşkına?

Haberin Devamı

Bakan dalış turizmini dalış yaparak tanıttı

Ali Eyüboğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz

Konserlere büyük ilgi

Troya Kültür Yolu Festivali’nde şimdiye kadar Anadolu Ateşi Troya Gösterisi, Berkay, Üç Tenor, Aydilge ve Fahir Atakoğlu sahne aldı.

Çanakkale’ye gittiğim akşam Göksel’in konseri vardı ve şarkıcıyı dinlemeye gelenlerin sayısı emniyetin verilerine göre 30 bin kişi civarındaydı...

Nüfusu 195 bin olan Çanakkale için dikkat çekici bir sayı bu...

Aynı akşam Troya Atı Açık Hava Sahnesi’nde Dolapdere Big Gang sahne aldı.

Cumartesi akşamı Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri ve Tuluyhan Uğurlu konserlerine ev sahipliği yapan Troya Kültür Yolu Festivali, bu akşam Yüksek Sadakat’in konseriyle sona erecek.

Bakan dalış turizmini dalış yaparak tanıttı

Neşet Ertaş anmasında Hüseyin Ertaş sürprizi

23 Eylül’de başlayan “UNESCO Uluslararası Neşet Ertaş 10. Yıl Anma Programı”, bu akşam konserlerle sona erecek.

Kırşehir Belediyesi’nin Cacabey Meydanı’nda düzenlediği konserlerde saat 19.30’da Kırşehir Belediyesi Abdallar Grubu sahne alacak.

Neşet Ertaş’ın aramızdan ayrılışının 10’uncu yılındaki anmanın sürprizi de bu konserde yaşanacak.

Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, müzikseverlerin karşısına ilk kez müzisyen kimliğiyle çıkacak. Hüseyin Ertaş, Kırşehirli hemşerileri karşısında babasının sazını çalıp, türkülerini söyleyecek.

Bakan dalış turizmini dalış yaparak tanıttı

GÜNÜN SÖZÜ

“Cevapları olan kişiyi değil, soruları olan kişiyi dinleyin.” (Albert Einstein)