Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

5 Nisan Çarşamba akşamı İş Kuleleri Salonu’nda güzel bir konser olacak. Bilet alıp konsere gidecek olanlar Türk Halk Müziği’nin üç güçlü sesini dinleyecek. Kimler mi bu “güçlü sesler?”

Feryal Öney, Ayfer Vardar ve Elif Buse Doğan.

Ayfer Vardar’ı tanımıyorum, Feryal Öney’ Kardeş Türküler’den, Elif Buse Doğan’ı ilk albümünü çıkardığından bu yana tanıyorum. İkisi de dinlediğim, takdir ettiğim ve başarılı bulduğum yorumcular. Ancak konserin tanıtımlarında Feryal Öney, Ayfer Vardar ve Elif Buse Doğan için “Kadın Ozanlar” vurgusu yapılmasına itirazım var. Çünkü asırlardır bu topraklarda “Ozan”, şiirlerini saz eşliğinde söyleyen şairlere denir. TDK da “Ozan”ı halk şairi, şiir yazan kimse ve şair olarak tanımlıyor.

Haberin Devamı

‘Kadın Ozanlar’ konseri mi

Feryal Öney, Ayfer Vardar ve Elif Buse Doğan, İş Sanat’taki konserde kendi şiirlerini çalıp, söylemeyeceklerine göre “Kadın Ozanlar” vurgusu niye? Bu işi organize edenler başka bir isim bulamadı mı, bir araya getirdiği bu üç güçlü sese? Asırlık kavramların içini boşaltmak bu kadar kolay olmamalı!

Ünlülerin milletvekilliği aşkı

Türkiye şimdiye kadar çok seçim yaşadı, ama hiçbir dönemde ünlüler bu denli aktif siyasete ilgi duymadı.

Twitter’da 7/24 siyasi yorumlar yazan, sevmedikleri adaylara adeta savaş açanların yanı sıra milletvekili aday adaylığına başvuran birçok ünlü var.

Candan Erçetin, Onur Akın, Filiz Taçbaş, Fatoş Çal milletvekili olabilmek için CHP’den aday adayı oldu.

İbrahim Tatlıses ile Hulki Cevizoğlu, aday adaylığı için
Ak Parti’ye başvurdu.

Pelin Batu, Ünal Karaman, Gökhan Zan, Cebrail Mungan ve Faik Öztürk-İyi Parti, Kerem Fırtına-Yeşil Sol Parti, Davut Güloğlu-Yeniden Refah Partisi, İrfan Değirmenci ve Mehmet Aslantuğ TİP’in adayı, İlyas Salman ise TKP’den aday.

Bakalım bu aday adaylarından hangilerini başvurdukları partiler milletvekili listesine alacak, seçmen hangilerine TBMM vizesi verecek?

Derya Köroğlu’nun Köroğlu gibi savaşı!

“Biraz önce ilginç bir an yaşadım. Yöneylem Araştırma Direktörü Derya Kömürcü yerine Derya Köroğlu’nu (Yeni Türkü solisti) aramışım. Kendisini konuk olmaya ikna etmeye çalıştım uzun süre. Derya Bey ısrarla ‘Tweet atmadım’ dedi. Ben de Cumhuriyet sizi haber yapmış dedim. ‘Ben o kadar günlük siyaseti yorumlayamam’ dedi. Siz siyaset bilimcisiniz ama dedim. ‘Hayır değilim’ de demedi sağ olsun. İkimiz de şaşkın telefonu kapadık. Şimdi yanlışlık oldu demek için arıyorum, açmıyor.”

Haberin Devamı

‘Kadın Ozanlar’ konseri mi

Okuduğunuz bu satırları Flash Haber TV’deki ‘Haberdar’ı hazırlayıp sunan Betül Begümhan Aydoğan, Twitter hesabında yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyeceğini vurgularken ne demişti?

“Köroğlu gibi dövüşmeye devam edeceğiz.”

Anlaşılan o ki Yeni Türkü’nün solisti Derya Köroğlu da kendisini ısrarla siyaset zeminine çekmek isteyen televizyoncuyla adeta Köroğlu gibi savaştı!

Bu komik olay epeydir gülmeye hasret insanlara iyi gelmiş olacak ki çoğu bu minvalde yorum yazdı bu tweet’in altına, kimi de kendi yaşadığı kazayı.

Gazeteci Berivan Tapan, "Bu da bir şey mi?” diyerek    çıtayı yükseltti:

Haberin Devamı

“Ahmet Türk yerine Ahmet Ümit’le buluştum yanlışlıkla.”

Profilinde “Davranış Bilimcisi, Hemşire ve P.E.N Türkiye Y. Kurulu Üyesi” yazan Tülin İşleker, tanık olduğu bir yanlış insanı arama olayını ise şöyle aktardı:

“10 yıl önce Y.K. toplantısına Tarık G. adlı arkadaş gecikti. Başkan Z. Oral telefon açtı:

‘Tarık nerede kaldın? Üyeler seni bekliyor?’

Telefonun ucundaki Tarık Akan yanıtladı:

‘Atina’dayım. Ne toplantısıydı bu?’

Rahmetle…”

GÜNÜN SÖZÜ

“Havalar soğuduğunda insan gölge veren ağaçları unutur.” (Dostoyevski)