Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İki Hollywood starının ABD’de devam eden tazminat davasından her ünlünün alması gereken dersler var. Bir oyuncu ya da şarkıcının yıllarını vererek yakaladığı şöhretin bir davayla nasıl itibarsız hale geldiğinin bundan daha çarpıcı bir örneği yok çünkü... 

2015’te evlenip 2017’de boşanan Johnny Depp’in eski eşi Amber Heard aleyhine açtığı 50 milyon dolarlık tazminat davasının nisan ayında başlayan duruşmalarından sadece son iki günde medyaya yansıyanlara bakar mısınız? 

“Johnny Depp’in koruması: Aktörün yatağındaki kaka Amber Heard’e ait.” 

Haberin Devamı

“Johnny Depp’in penisiyle ilgili soru mahkemede gülüşmelere neden oldu.” 

“Eski menajerinden iddia: Amber Heard, Johnny Depp’le barışmaya çalışırken Elon Musk’la çıkıyordu.” 

“Johnn Depp hayranları, mahkeme çıkışında Amber Heard’ü yuhaladı.” 

Davanın başından bugüne kadar medyaya yansıyan manşetlerini sıralamaya kalksam bana ayrılan yer yetmez! 

Her satırı yalan! 

2017 yılında boşandıklarında, “İlişkimiz yoğun, tutkulu ve zaman zaman inişli çıkışlıydı, ancak her zaman aşk sınırları içindeydi. Tarafların hiçbiri finansal kazanç için sahte suçlamalarda bulunmadı, hiçbir zaman fiziksel ya da duygusal hasar verme niyeti olmadı” diye ortak açıklama yapan çift ne oldu da bu hale geldi? 

Johnny Depp’in Pistom ve Boo adlı köpekleri, tüm motorları ve klasik otomobillerinin yanı sına Bahamalar’daki özel adasını bile verdiği Amber Heard, “Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği Kadın Hakları Elçisi” sıfatıyla 18 Aralık 2018’de Washington Post’ta “Cinsel şiddete karşı konuştum ve kültürümüzün gazabıyla yüzleştim. Bu değişmek zorunda” başlıklı bir makale yazdı. 

Erkekler korunuyor 

Makalede çok genç yaşta istismara maruz kaldığını, taciz edildiğini, iki yıl önce ev içi istismarı temsil eden bir kamusal figür haline geldiğini ve kültürümüzün sesini yükselten kadınlara çektirdiği gazabı tüm gücüyle hissettiğini yazan Heard’ün dikkat çektiği konulardan biri de şuydu: 

“Dostlarım ve danışmanlarım bana oyuncu olarak bir daha iş bulamayacağımı, kara listeye alınacağımı söyledi. Anlaştığım bir filmdeki rolüm başkasına verildi. Küresel bir moda markasının yüzü olmak için yaptığım iki yıllık anlaşma geri çekildi. Kurumlar hep erkekleri koruyor çünkü.” 

Haberin Devamı

Bunun üzerine ünlü aktör harekete geçti. Amber Heard’ün yazdığı bu makale yüzünden oyunculuk kariyerinin tehlikeye girdiğini açıklayan Johnny Depp, kendini savundu, eski eşinin “ev içi şiddetin kurbanı değil faili” olduğunu söyledi. 

Aktör, eski eşine 50 milyon dolarlık dava açtı. Avukatının o dönem yaptığı açıklamaya göre Depp’in bu davayı açmaktaki tek amacı, yayın yoluyla yapılan hakaret karşısında adını temize çıkarmaktı. 

Tencere dibin kara! 

Amber Heard de boş durmadı, o da Johnny Depp’in kendisine yönelik suçlamalarına karşın 100 milyon dolarlık dava açtı. 

Günün sonunda gelinen nokta ne? 

Hakkındaki iddiaları yargı karşısında çürütüp adını temize çıkarmak isteyen Johnny Depp ile Amber Heard’ün evliliklerindeki bütün kirli çamaşırlar ortaya döküldü. 

Kesilen parmaklar, alkol ve madde bağımlılığının getirdiği zaaflar, yataklardaki pislikler, ihanetler ve yalanlar... 

Haberin Devamı

Bu vesileyle bir kez daha gördük ki anlaşmalı boşanan ünlülerin ortak açıklamaları gerçeği değil, işlerine geleni yansıtır. 

Amma ve lakin Erdal İnönü’nün de dediği gibi “Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi pis bir huyu vardır” ve her insan günün birinde zaaflarına yenilir. 

Boşanırken ortak basın açıklamasıyla gerçekleri saklayabilirsiniz, ama onca zaafınıza rağmen adınızı temize çıkarmak için tazminat davası açmaya kalkarsanız olacağı bu! 

Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan da olursunuz. 

 Ramazan Bayramı’nızı kutluyor, şeker tadında geçmesini diliyorum. 

GÜNÜN SÖZÜ

“Güzel olan, her zaman iyi değildir; ama iyi olan, her zaman güzeldir.” (Hz. Mevlana)