Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hayatımızı çok uzun süre “eskiye” dönemeyecek şekilde değiştiren koronavirüs nedeniyle evlerde geçireceğimiz bir bahar daha kapıda. Vakalar artarken, insanlar ölürken “evde kalmaktan” yakınmak doğru değil ama müzisyenler, tiyatrocular, yeme içme sektöründe çalışan insanlar bir belirsizliğin ortasındalar çok uzun zamandır. Yayılmak için net mekân tercihleri olan bir virüsle karşı karşıya değilsek de birçok yerin açık kalmasını hatta bir yandan kapanırken bir yandan yüzme havuzlarının ve halı sahaların açılıyor olmasını anlamak zor. Şu kısacık kontrollü normalleşme sürecinde birileri bütün kısıtlamalara harfiyen uyup, yarı kapasiteyle hizmet verirken insanları kucak kucağa oturtup, saat sınırlamasına bağlı olmadan rahat rahat açık kalan diğer mekânları denetlemek çok mu zordu, en azından restoranların bahçeleri, açık bölümleri müşteri kabul etmeye devam edemez miydi gibi soruları sormak için de çok geç. Tiyatrolar, konserler içinse umudumuz şimdilik mayıs ortasında, açık hava mekânlarında.

Haberin Devamı

O zaman madem evdeyiz, bir kez daha yüzümüzü sanata dönelim, bilet alarak izleyebileceğimiz etkinliklere yönelelim diyorum. Bu sırada imkânımız varsa sevdiğimiz kafelerden-restoranlardan, mümkünse doğrudan sipariş verelim ki onlar da yaşamaya devam etsin. Şimdi neler izleyebiliriz bu hafta sonu, bir bakalım.

Kapanma günlerini atlatmak için

Birincisi, İstanbul Film Festivali’nin çevrimiçi gösterimleri başlıyor. Dilerseniz 20 filmlik seçkiye toptan bilet alabilirsiniz, daha ekonomik olur. Her hafta dört yeni film giriyor gösterime. Bugün benim en merak ettiklerimden “Aşktan Sonra” var. Pakistan asıllı İngiliz yönetmen Aleem Khan’ın filmi, kocasını aniden kaybeden bir kadının onun yirmi yıldır başka bir ailesi olduğunu keşfetmesini anlatıyor. https://filmonline.iksv.org/ adresinden bilgi ve bilet edinebilirsiniz.

Kapanma günlerini atlatmak için

Yarın akşam için önerim, şu dönemde ismiyle bile bizi anında tavlayan “Daha İyi Günlerimiz Olmuştu”. Szabolcs Hajdu’nun yazdığı, Muharrem Özcan’ın yönettiği oyun, bir zorunlu ziyaretle ortaya dökülen aile sırları üzerine. Tuna Kırlı, İpek Türktan Kaynak, Pınar Çağlar Gençtürk, Tolga İskit, Sena Başdoğan, Berke Karabıyık’tan oluşan bir oyuncu kadrosu var. Saat 21.00’de başlayan oyuna farklı fiyat kategorilerinden bilet alarak Oyun Atölyesi’ni destekleye- bilirsiniz. Bu arada https://www.oyunatolyesi.com/ adresinde yine tiyatroyu yaşatmak amacıyla alabileceğiniz imzalı afişler, Shakespeare baskılı ürünler, Oyun Atölyesi kartpostal setleri gibi çok hoş ürünler satıldığını da ekleyeyim.

Haberin Devamı

Kapanma günlerini atlatmak için

Cumartesi akşamı ne yapalım? dasdasonline.com’da saat 21.15’te “Rivayet Radyosu” var, Mert Fırat, Sabahattin Ali hikâyeleri okuyor, Korhan Futacı ve orkestrası da müzikleriyle eşik ediyor. Pazar günü içinse önerim, bir önceki yazımda detaylı olarak anlattığım Biteatral yapımı “Hikâyelerimiz”. Ayşe Lebriz Berkem’in bu coğrafyanın acı çeken üç farklı kadınının hikâyesini anlattığı oyun saat 18.00’de, biletler mobilet.com’da.

Bu arada şimdiden haber verelim; Ferhan Şensoy’un 1987’den beri aralıksız oynadığı “Ferhangi Şeyler”in 2015’te Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahnelenen 2000. oyunu 9 Nisan Cuma günü çevrimiçi yayına açılıyor. mobilet.com’dan Ortaoyuncular’ı desteklemek için farklı kategorilerde satılan biletlerden alıp hafta sonu boyunca istediğiniz zaman izleyebilirsiniz.