Saç mezoterapisi: Uygulanması ve etkileri

17 Şubat 2020

Bana en sık sorulan sorulardan biri de saça yapılan mezoterapisinin etkili olup olmadığı ile ilgili… Düşünülenin aksine saç mezoterapisi, yeni bir tedavi yöntemi değil yaklaşık 60 yıldır tıbbın ramatoloji, travmatoloji veya enfeksiyon hastalıkları gibi bir çok alanında uygulanan bir tekniktir. Mezoterapi tekniğinin en sık kullanıldığı alanların başında ise dermotoloji gelmektedir. Bu nedenle okuyucularım ve değerli hastalarım için bugün saç mezoterapisi hakkında yapılan araştırmalardan bölümlerle derlediğim bir bilgilendirme yazısı hazırladım.

Öncelikle en temel soruyu kısaca açıklayalım... Saç mezoterapisi nedir?

Saç Mezoterapisi, saçlı derinin orta tabakasına (dermis) saç köklerini besleyici niteliklerde vitamin ve çeşitli ilaçların enjekte edilmesiyle uygulanan tamamlayıcı bir tedavi niteliğindedir. Kadınlarda ve erkeklerde zayıflamış saç köklerinin canlanmasını sağlamak amacıyla uygulanır. Saç mezoterapisi, androgenetik alopesi, alopesi areata ve telogen efflvium gibi bir çok saç hastalığında kullanılmaktadır.

Yapılan alaştırmalar ve benim kendi şahsi tecrübelerim gerekli koşullarda uygulanan saç mezoterapi tedavisinin olumlu sonuçlar verdiğidir. Yani evet, doğru uygulanan bir

Yazının Devamı