EĞLENMEYi BiLiYOR MUYUZ?

10 Kasım 2016

Yeni bir haftanın açılışını estetik bir soruyla başlatmak istiyorum.

Sizce gece hayatında boy gösteren bizler eğlenmeyi ne kadar biliyoruz? Birkaç durum analiziyle yazımıza start verelim.

Anahtarın var mı?

Birçok şehir, birçok ülke, birçok restoran ve gece kulübü gezerek ‘eğlence’ kelimesini analiz etmeye çalışıyoruz. Kesinlikle eğitim seviyesiyle dengeli olduğuna inandığım eğlence kültürü ülkemizde maalesef ki alt seviyeler düzeyinde. İşte örnek; İstanbul’un en lüks semtlerinden olan Bebek’te bu aralar konuşulan bir trend dedikodusu var. “Senin anahtarın var mı?” sorusuyla başlayan bu dedikodu, konsept olarak tutmayacağına inandığım bir mekana yönlendiriyor bizi. Ev konseptinde iç mimarisi yapılmış, üyelerine anahtar verilerek girişi sağlanan VIP bir yatırım. Ülkemizin eğlence anlayışı basit: Arkadaşımın arkadaşı konuşuyorsa, benim kesinlikle gitmem gerek!

Başka yere gitmem!

Müdavimcilik, kavrayamadığımız bir başka eğlence durumu olarak tespitlerim arasında. Hemen bir örnek vererek açıklayalım. Önce Emirgan’da sonra da Levent’te bulunan başarılı bir şubeleşme çalışması var. Eğer mekanların sahibi olan kişiyi tanımasam sizlere Çağatay Ulusoy diyebilirim. Magazin basının görüntü

Yazının Devamı

ŞEHRiN FAVORi MEKANLARI

27 Ekim 2016

Yeme-içme ve eğlence sektörünün önde gelen mekanlarını bu hafta sizler için kategorilere bölerek kaleme aldım. Gece hayatının birbirinden önemli mekanlarını ve rüştünü ispatlayan yatırımları yakından tanıyacaksınız.

KALiTE TOP 5

Bu bölümde, İstanbul gece hayatında en pahalı menüsüne sahip ve müşterilerinin şıklık yarışına girdiği mekanları listeledim.

1 Zuma: Doğuş grubunun şüphesiz zirve projesi olan Zuma, İstinye Park’taki yeni lokasyonuna kısa sürede alıştı. Lüks ve kalite kokan Zuma, İstanbul gece hayatının bir numaralı yeme-içme ve eğlence mekanı.

Yazının Devamı

ŞEHRiN iKi GÖZDE SEMTi OLACAKLAR

20 Ekim 2016

Nabzı sürekli değişen İstanbul gece hayatının gelecekteki iddialı iki semti için fizibilite çalışmaları başladı. Öyle ki, 2012 yılında küçük bir nalbur dükkanının gece kulübüne dönüşmesiyle başlayan Karaköy furyası gibi, önümüzdeki beş yıl içerisinde parlayacak bölgeler için eğlence simsarları iyi lokasyona sahip bina ve iş yerleri için fiyat pazarlıkları yapıyor.

Gelecek için iddialı eğlence lokasyonuna sahipler listemin ikinci sırasında Balat var. Bölge, tarihi yapısı ve denize sıfır konumuyla Arnavutköy ve Karaköy’ü daha önceden keşfedip büyük paralar kazananların ilgisini çoktan çekti. Şimdiden Balat’ın tarihi binaları satın alındı bile. Genellikle rakı-balık kültürünün hakim olduğu bölgede önümüzdeki sene bir kokteyl bar açılacak.

Listemin zirvesinde ise Yeniköy var. Mahalle kültürünün misafirperverlikle buluştuğu bölge, bir yıldır müşteri kitlesiyle dikkat çekiyor. Yepyeni projelerle gelecekte gece hayatına yön verecek bu semt,

‘American Pub’ kültürüne sahip. Yani hemen hemen her gece kulübü mantığına sahip işletmenin içerisinde kocaman bir bar ve bu bar etrafında toplanmış insanların hoş sohbetlerine eşlik edebilirsiniz.

Cihangir’in değişen yüzü

Yazının Devamı

YUNAN GREVi BiZi VURDU

13 Ekim 2016

Komşudaki ekonomik kriz süreci 2016 yılının son günlerine gelmemize rağmen hâlâ devam ediyor. Öyle ki, bu durumun etkileri bizi bile etkiliyor. Peki nasıl mı? Karaköy’ün amiral gemisi Colonie, geçtiğimiz perşembe gecesi yeni sezona Yunan DJ Vassili Tsilichiristos’u sahneye çıkararak ‘Merhaba’ diyecekti. Ancak işler yolunda gitmedi. Ünlü DJ, Yunanistan’daki Hava Trafik Kontrol Merkezi’ndeki grev sebebiyle kendi ülkesinden çıkış yapamadı. Açılış gecesindeki etkinlik mecburen 29 Ekim Cumartesi gününe ertelendi.

TERS KÖŞE KALİTE

Göz önünde bulunan ve terimsel olarak ‘lokasyon’ avantajı olan mekanların dışında bu hafta sizi İstanbul’da ters köşe kalmış bir mekanla buluşturacağım.

Bahsettiğim şık restoran Maçka Residences altındaki Alancha! Yaklaşık 20 gün önce ünlü iş adamı Tuna Ozaner’e devir olan mekan baştan aşağıya kabuk değiştirdi. İzmir Çeşme’de de geçtiğimiz yazı başarılı şekilde geçiren mekanın İstanbul’daki yeri gerçekten görülmeye değer.

İki katlı ve bir diğer kata asasör eşliğinde çıkabileceğiniz restoran aynı anda 250 kişiyi misafir edebiliyor.

Müşterilerin adeta şıklık yarışına girdiği Alancha, dünya mutfağı lezzetlerini menüsünde bulunduruyor. Tuna Ozaner’in sanat,

Yazının Devamı

ARKADAŞ TAVSİYESİYLE ŞEHİR TURU

6 Ekim 2016

Yepyeni bir ‘Gece Hayatı’ haftasından herkese merhaba. Yavaş yavaş havaların soğuduğu ve kış sezonunun dominant hale geldiği İstanbul’da bir değişiklik yapıp, tamamen kulaktan kulağa ün salmış gece mekanlarını siz değerli okurlarımız için gezdim. Hazırsanız, arkanıza bir güzel yaslanın ve şehrin gizli kalmış kalite kokan mekanlarını beraber gezelim!

BALIKÇILARIN ATASI

Medya ve planlama sektöründe uzun yıllardır deneyim sahibi olan, kurumsal iletişimde bugüne kadar sayısız iş yemeğine katılan dostum Pelin Dinç’in önerisiyle ilk durağım Yeşilköy’deki Hasan Balıkçılar oldu. Bilen bilir, hikaye kokan mekanlar listemde her zaman ilk sırayı alır. Bu mekan, İstanbul’un ilk kurulan balık restoranı olmasıyla dikkat çekiyor. 1965 yılında küçük bir taka balıkçısı olarak kurulan mekan, kalitesi ve sektördeki atılımıyla dönemin en ünlü balıkçısı olarak biliniyor.

Mekanı kuran Hasan Bey’in müşterileri arasında dönemin en ünlü siyasetçileri, sanatçıları ve iş adamları bulunuyor. Ancak Hasan Bey’in hayatını kaybetmesiyle, aile fertleri dükkanı iyi şekilde yönetemedikleri gibi, elden çıkarmayı uygun görüyor. Mekanın yeni sahibi Evren Tetik, bir gün misafir olarak geldiği mekanın lezzetlerine

Yazının Devamı

KALİTE Mİ RAHATLIK MI?

29 Eylül 2016

Bu haftaki yazımıza bir soruyla başlayıp, verebileceğiniz cevaplara göre akışı biçimlendireceğim. Yoğun geçen temponuzdan fırsat bulup kafa dağıtmak istiyorsunuz, eğlenmeye gitmek için üzerinizde şık bir takım ya da rahat edebileceğiniz tişört ve pantolon mu olur? İhtimallerine göre kolları sıvayıp, şehrin en hit mekanlarını sizler için derledim...

Rahat ol eğleneceğiz

Kimsenin kimseye karışmadığı, eğlenirken aile yuvasında hissedeceğiniz Asmalımescit’teki Zilly Pera, listemin üçüncü sırasında. Ataberk Oral, Zafer Köseoğlu ve Berk Sunal’ın DJ kabini başında gösterdikleri performans, zaman diliminde neredeyse bir üniversite jenerasyonu okullarını bitirdi. Takım elbiselisi, türbanlısı ya da rahat kıyafetler seçen tüm gençler bir arada eğlenebiliyor bu mekanda. Umarım sonradan bölgede açılıp, vizyonlarında noksan olan mekanlara da bir örnek olur bu tutum.

Arnavutköy’deki Alexandra, listemde ikinci sırada yerini alıyor. Mahalle kültürünün, kaliteli eğlenceyle buluştuğu bu mekanda güvenlik bile yok. Herkes o kadar rahat ve huzurlu ki, yanınızdaki insanların o mekana sadece eğlenmek için geldiğini doğal olarak anlayabiliyorsunuz. Kokteylleriyle kalitenin üst segmentine ulaşan mekanda

Yazının Devamı

CANLI MÜZİK DÖNEMİ BAŞLIYOR

21 Eylül 2016

İstanbul insanının eğlence anlayışı yavaş yavaş kabuk değiştirmeye başlıyor. İddiam o ki, önümüzdeki beş yıl boyunca hemen her semtte canlı müzik anlayışı hayat bulacak. Hatta pop ve caz tarzında şarkılar seslendiren profesyoneller, Etiler’den Karaköy’e, Bebek’ten Cihangir’e yüksek rakamlarla transfer olmaya başlayacak. ‘Peki şimdiden iddialı olan mekanlar hangileri?’ diye sorabilirsiniz. Emirgan Gizli Kalsın, Bebek Catz ve Kulis, Cihangir’de açılacak Hazine, Karaköy Verde ve Mitte, şimdilik ön plana çıkan popüler mekanlar. Sanatçı listemde ise favorilerim arasında Ceylan Ertem, Yol Project, Boygar, Aslı Demirer, Mehtap Meral ve Özge Fışkın yer alıyor.

BİRAND AİLESİ’NİN YENİ YUVASI

Hayatta bazen şanslı olduğunuz kadar, “En büyük şanssızlığım” dediğimiz kader olguları da var. Benim en büyük şanssızlığım ise herkesin kalbinde yer alan usta haberci Mehmet Ali Birand’la tanışamamak oldu. Geçtiğimiz hafta Birand’ın yeğeni Berna Birand’ın Bağdat Caddesi’nde yeme - içme sektörüne adım attığı Mignon adlı mekanında büyük ustayı anma fırsatımız oldu.

Gerçekten büyük bir gazetecinin yaptığı söyleşiler ve hayata bakışı beni yaş almadan yaşlandırdı.

Yazının Devamı

İSTANBUL’DAN NE BEKLİYORUZ?

14 Eylül 2016

Bayramla başlayan kış sezonu, stres ve üzüntüyle geçen zor günlerden arınmak isteyen eğlence severlere ilaç gibi geldi. Yazlık mekanların İstanbul’a yavaş yavaş dönmesiyle şehirdeki gece hayatı da hız kazanmaya başladı. Öyle ki ünlü isimler de gecelerde boy göstererek mekanlara gizli gizli destek çıkmaya çalışıyor. Peki bu sezonun kabuk değiştirecek semtleri nereler?

BEBEK REKABETİ

Karaköy Mitte ile rüştünü ispatlayan Turgay Yıldız’ın, Bebek’te açtığı yeni mekanı ‘Bebek Lokal’ sezona bomba gibi girdi. Küçük Bebek’te denize sıfır konumuyla dikkat çeken mekan, rakipleri Chilai, Lucca ve Happily Ever After’la olan rekabette şimdiden söz sahibi oldu diyebiliriz. Bu bölgenin müşteri kitlesi eğlence hayatının lejyonerlerinden oluşuyor. Eğer kısa sürede ‘Bebek Lokal’ markası kitle bazında kalitesini ispatlarsa, uzun yıllar yazılarımıza konuk olarak görebiliriz Turgay Yıldız’ın bu mekanını.

KARAKÖY DÜŞÜŞTE

Kısa sürede astronomik rakamlarla açılan kafe ve barlarla popüler hale gelen Karaköy, önümüzdeki kış sezonunu iyi geçirmeyecek gibi görünüyor. Mekan kalitelerinin hizmet ve anlayışlarını 20 yıl önceye çekmesi, ciddi anlamda kötü sinyaller vermeye başladı.

Özellikle geçtiğimiz yaz sezonunu

Yazının Devamı