Negatif enerjilerden kurtulmak

6 Ekim 2020

Ah bu negatif enerjiler hayatımızda olmazsa olmazlar değil mi? Bu yazımda o negatif enerjileri nasıl ortadan kaldıracağımızdan bahsedeceğim, benim tarafımdan denendi ve onaylandı! Olumsuzluğu ortadan kaldırmak ve iyi hisleri eve getirmek için adaçayı ve palo santo ile enerji temizlemesi yapmak oldukça etkili bir yöntem. Her gün olmasa da gün aşırı adaçayı, palo santo ve defne yaprağını yakıp tüm odalarda gezdiriyorum. Beni çok rahatlatıyor. Bu ritüeller kulaktan dolma değil, maneviyatın arkasında da bilim vardır: Yandığında, adaçayı dumanı havanın bileşimini değiştiren ve pozitif ruh hali artışlarıyla bağlantılı olan iyonları serbest bırakır. Mükemmel bir stres giderici olmanın yanı sıra, adaçayı yakmak güçlü bir ruhsal ritüel ve kişisel bakım uygulaması olabilir. Adaçayı yakma ritüelinin kökleri Kızılderili geleneğine dayanır. Günümüzde insanlar, bir alanı veya ortamı negatif enerjiden temizlemek, iyileşmeyi teşvik etmek için adaçayı ve diğer kutsal bitkileri yakıyor. Niyet, bu ritüel ile her şeydir, bu yüzden aydınlanmadan

Yazının Devamı

Kolay ama etkili ev yapımı maskeler

23 Eylül 2020

Kakao Rüyası Nemlendirici Maske

Bu nefis maskede üç parlayan yıldız var ve hepsi yüzünüz için harikalar yaratıyor. Avokado aşırı derecede nemlendiricidir, kakao mükemmel bir cildi yatıştırıcı antioksidandır ve bal antibakteriyel ve antiinflamatuardır.

1. Küçük bir kapta bir avokadoyu dörtte birini ezin.

2. Bir çorba kaşığı kakao tozu ve bir çorba kaşığı balı karıştırın, ezin ve iyice karıştırın.

3. Maskeyi temiz, kuru cildinize 10 dakika süreyle uygulayın.

4. Ilık suyla yıkayın, ardından her zamanki gibi nemlendirin.

Besleyici Bal Maskesi

Bal, akne ile savaşan maskeler için mükemmel bir temel oluşturan doğal bir antibakteriyeldir. Besin maya aynı zamanda sivilce tedavisi için de mükemmeldir, çünkü cilt bariyerini yatıştırmaya yardımcı olan B vitaminleri bakımından zengindir.

Yazının Devamı

"Ne yersen o’sun" ne demek?

16 Eylül 2020

“Ne yersen o’sun” sözünü çokça duymuşumdur, merak da etmişimdir, hem kendi merakımı gidermek hem de bu bilgileri sizlerle paylaşmak için küçük bir araştırma yaptım. Bu konuyla ilgili bulgularım, vücudunuz ve yemeğinizle ilişkinizi yeniden düşünmenizi sağlayacak.

Gelin biraz besinlerin sadece fiziksel sağlığımızı değil ruh sağlımızı da nasıl etkilediğine bakalım. Nasıl hissettiğimizi, hangi duygularla başa çıktığımızı ve enerjik hissedip hissetmediğimizi belirleyen en önemli faktör yediklerimizdir. Bu sebeple “ne yerseniz O’sunuz” denilir. Vücudunuzu sürekli kendini yenileyen bir makine olarak düşünün, yediğimiz besinlerin yapıtaşlarını kendini oluşturmak için kullanır. Yani, yemek yediğimiz zaman, sindirim sistemimiz yemeği yapıtaşlarına ayırır, bu yapıtaşları vücut tarafından emilir ve hücrelerde dönüştürülür. Kısacası gerçekten ne yiyorsak o’yuz.

Bundan dolayı yediğimiz her şeye çok dikkat etmemiz gerekiyor sonuçta o bizim bir parçamız olacak. Besinsiz

Yazının Devamı

Kokunun gücü

14 Eylül 2020

Koku, diğer duyulara kıyasla genellikle hafızanın en önemli tetikleyicisi olarak kabul edilir. İnsana inanılmaz flashbackler yaşatabilen hafıza çeşididir. Duyularla inşa edilen hafıza şehrinde, en itibarlı yere sahiptir. Mis gibi yıkanmış çarşaf kokusu, annemizin kokusu, en sevdiğimiz yemeğin kokusu, yeni demlenmiş kahve kokusu, aşık olduğumuz insanın kokusu... Geldi değil mi burnunuza bu kokular?

Bildik bir koku çocukluğumuza bile götürür bizi. Anneannemin evinin kendine özgü bir kokusu vardı. Tarif edemeyeceğim bir koku. Arada sırada o koku gelir burnuma o kokuyla beraber anılar da canlanır, kaybolduğunu sandığım anılar... Sahi nasıl oluyor da unuttuğumuzu sandığımız o anılar tekrar bir koku sayesinde canlanıyor? Normalde pek üzerinde durmadığımız bir duyu bu.

Aslında koku duyusu diğer duyulardan önce ortaya çıkmıştır. İlk canlılar görme ve duyma duyularını geliştirmeden önce koklayabiliyorlardı.

Kokular, burnumuzdaki 30 milyon civarındaki koku hücresi tarafından algılandığında beynin duygusal hafıza merkezine ulaşıyor. Her insanın kokusu, parmak izi gibi, tamamıyla kendine özgüdür.

Yazının Devamı

Sonbahar/Kış 2020-2021 için kilit moda trendleri

11 Eylül 2020

Sıcacık güneşli havaları geride bırakmaya çok az kaldı… Benim en sevdiğim sezona giriyoruz. Her anlamda sonbahar ve kışı, yaza değişmem sanırım. En sevdiğim kısmı ise o sezona ait kıyafetler, ayakkabılar, çantalar… Sürdürülebilirlik bilincinin arttığını bu sezon fazlasıyla hissedeceğiz. Gelelim neler göreceğiz görmek zorunda kalacağız bu gözler bunu da mı gördü diyeceğiz artık orasına siz karar verirsiniz :)

Gösterişli ve Güçlü Kollar

Zoom üzerinden toplantılar, video konferanslar, instagram canlı yayınları artık hayatımızın bir parçası olmuşken hayatımızı kurtaracak harika bir detay! Sezonun ana motiflerinden biri güçlü bir geriye dönüş yapıyor alışagelmiş yuvarlak ve kare omuz detaylarının yerini artık üçgen kollar alıyor. Kalın omuzlar ve vatka detayları özellikle düşük omuzlu kadınlar için çok ideal. 'Hayır asla giyemem!' demeyin gardırobunuzda bir parça kesinlikle bulundurun. Unutmayın ki belirgin omuzlar güçlü ve cesur bir imaj yaratır. 

Karşıt Renk Kombinasyonu

Kırmızı ve

Yazının Devamı