Büyülü Atmosfere Sahip Kapadokya’da Gezilecek Yerler

8 Eylül 2020

Sizleri bu yazım ile 1985 yılında Unesco Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdıran büyüleyici bir bölge olan Kapadokya’ya götüreceğim.

 Erciyes Dağı, Hasan Dağı ve Güllü Dağlarının püskürtmüş olduğu lavların bölgeye yayılması, rüzgarın ve yağmur sularının yumuşak yapıdaki bu tüf kayaları şekillendirmesi ile Peri Bacaları oluşmaya başlamış. Roma döneminde Hristiyanlığın yasak olması, bölgede kayaların oyularak yeraltı şehirlerinin kurulmasına ve ibadet yerleri için sayısız kilise, manastır yapmalarına neden olmuş.

 Kapadokya Gezilecek Yerler

 Kapadokya bölgesinin şirin bir ilçesi olan Avanos doğumluyum. Sizlere lokal bir rehber olarak bu yazımı hazırladım. Sorularınız olur ise yazının altındaki e-mail adresimden ya da instagram’dan bana ulaşabilirsiniz.

Avanos’ta Görülmesi Gereken Noktalar;

Yazının Devamı

Dikili Bademli Koylarını Keşfet

30 Temmuz 2020

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı olan Bademli Köyü, çevresinde yer alan koyların muazzam güzelliğinden dolayı popüler hale gelen bir destinasyon olmaya başladı. Saklı koyları, pırıl pırıl denizi ve yemyeşil  doğası ile Ege koyları benim hep aklımı başımdan almayı başarmıştır.

 

Bademli Ulaşım

 

Uçak ile gidelim derseniz, Bademli’ye en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes. Otobüs ile gitmek isterseniz önce Dikili’ye ulaşıp, buradan Bademli dolmuşlarına aktarma yapmanız gerekiyor. Bölgede yer alan koylar birbirinden uzak, sadece Killik Koyu ve Küçük Zindancık Koyu yan yana yer alıyor. Sizlere tavsiyem kendi aracınız ile gitmeniz. Bir diğer opsiyon da motosiklet veya araba kiralamanız yönünde.

 

Bademli Koyları

Yazının Devamı

Sakin Şehir Akyaka’yı Keşfet

16 Haziran 2020

Akyaka gezilecek yerler yazımla karşılaştığınız göre buralara doğru bir kaçamak yapmayı düşünüyorsunuz ve Akyaka’da ne yapılır ? Nerede konaklanır ? Nerede ne yenir ? ya da Akyaka’ya ulaşım hakkında merak ettiğiniz sorular var. Merak etmeyin bu yazım ile aklınızdaki tüm sorulara cevap vereceğim. Keyifli okumalar.

Akyaka, sessiz, sakin, koruma altında olan kendine özgü ahşap evleri ile huzur dolu büyük şehirlerdeki o koşturmacadan uzak. Hal böyle olunca da Türkiye’deki Cittaslow unvanına sahip yerlerden biri olmayı hak etmiş. Cittaslow sakin şehir anlamına geliyor ve bu unvana sahip olabilmesi için bir yerin belirli kriterleri taşıması gerekiyor. Yenilenebilir enerji kaynakları olan, yöresel değerlere önem veren, alt yapı sorunu olmayan, insanların birbirlerine karşı hoşgörülü olduğu, zehirsiz tarımın yapıldığı, temiz hava ve suyun olduğu, tüketimden çok üretimin desteklendiği gibi gibi kriterleri göz önünde bulunduruyorlar.

Akyaka’ya Ulaşım 

Gökova Körfezi’nin yanı başında Muğla’nın Ula ilçesine

Yazının Devamı

Bali'nin Spiritüel Başkenti Ubud'u Keşfet

14 Mart 2020

 

Ubud'un güzelliği inkar edilemez. Sürekli gülümseyen halkı, yemyeşil doğası, pirinç tarlalarının yarattığı bambaşka doku ve sabahın erken saatlerinde başlayan geleneksel törenler ile gelen herkes bu küçük kasabaya kalbini çaldırıyor.

Bali deyince bir çok gezginin aklına uçsuz bucaksız plajlarda düzenlenen partiler, muhteşem günbatımı ve dalgalarla dans etmenin özgürlüğünü yaşatan sörf yapmak geliyor. Sahilden uzaklaşıp, kuzeye doğru gittiğinizde ise ülkenin spiritüel başkenti olan Ubud'a ulaşıyorsunuz. Ubud'a vardığınızda sağlıklı yaşam bilinci için gelen insanların, workshoplara katılıp, yoga derslerine girip, vegan restoranlarda görece lezzetli yemekler tükettiği başka bir dünya ile karşılaşıyorsunuz.

Şimdi ben buraya neden gideyim, benim böyle şeylere ilgim yok diyebilirsiniz. İşte tam olarak bu noktada kasabada yer alan birbirinden farklı tasarıma sahip kahve dükkanları, bohem tarzdaki butikleri, el sanatları üzerine açılan pazarları, ormanın içerisindeki lüks konaklama imkanları ve sonsuzluk

Yazının Devamı

Gökçeada'yı 48 Saatte Keşfet

2 Mart 2020

Gökçeada ile 2015 senesinde tanıştım. Bozcada'nın kalabalığından bunalıp haydi başka bir ada keşfedelim dediğimiz bir dönemdi. Tanıştık tanışmasına da kendisinin tam bir müdavimi olduk. Her sene 2 ya da 3 kez gittiğimiz, kafa dinleyip, keyifli bir tatil yaptığımız vazgeçilmez bir destinasyona dönüştü bizim için.

Türkiye'nin en büyük adası olan Gökçeada'da bir zamanlar Yunanlar yaşamış. Eski ismi İmroz olan adanın bir çok köyünde hala eski Yunan isimlerinin kullanıldığını göreceksiniz. Adanın ayrıca CittaSlow yani sakin şehir anlamına gelen bir de unvanı var.

Ulaşım

İstanbul'dan Gökçeada'ya kendi aracınız ile ulaşım feribot geçişi dahil yaklaşık beş buçuk saat sürüyor. Bizim gibi sabah ilk feribota yetişecek şekilde aracınızla yola çıkıp Kapatepe'ye ulaşabilirsiniz. Gökçeada'ya otobüs ile gitmek başka bir seçenek olabilir. Bu durumda ada içi ulaşımda dolmuşları kullanabilir ya da motosiklet kiralayabilirsiniz.

 

Konaklama

Gökçeada konaklama açısından çokça seçeneği bir arad

Yazının Devamı