Osman Gençer

Osman Gençer

ogencer58@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile geçtiğimiz gün sohbet ederken, kentin turizminin kısa bir süre sonra büyük bir atılım yapacağına inandığını anlattı.

Başkan Tugay İzmir turizminin ileriye doğru yol alacağına güçlü şekilde inanıyor.

Bu amaç için bir süre önce sektörün temsilcileriyle de bir araya gelmişti.

Turizmi geliştirmek adına yapılması gerekenlerin konuşulduğu toplantıların sürekli hale getirilmesinin önemine değinen Tugay, birlikteliğin bundan sonra turizm konseyi gibi bir yapıyla devam etmesini, düzenli olarak toplanılmasını ve İzmir’in turizm konseyini oluşturmayı önermişti.

Haberin Devamı

***

Turizm Konseyi oluşturmak gerçekten doğru bir hamle olur.

Çünkü, İzmir tüm değerleriyle büyük bir turizm potansiyeline sahip.

Kentin kalkınması açısından turizmin önemini vurgulamaya gerek yok.

Ancak bütün pozitif iyi niyetli adımlara rağmen, diğer taraftan kentte bir tıkanmışlık hali de var.

***

İşte, Başkan Tugay, söz konusu tıkanıklığı çözmek için uğraş veriyor.

Turizm Konseyi ile sorunların üzerine gidilmesini, her ay toplantı yapılarak İzmir’in turizmine yön verilmesini arzuluyor.

Mesela, şehrin tanıtımının çok önemli olduğunu belirterek, bu çalışmanın profesyonelce yapılması gerektiğini belirtiyor.

***

Bu arada, Başkan Tugay’da dikkatimi çeken en önemli ayrıntı şu oldu:

Planlamaya ciddi önem veriyor ve sisteme bağlı kalmayı seviyor.

Turizmi geliştirme konusunda da aynı anlayışı benimsediğini gördüm.

“İşin başarılı olmasını isteyenler planla çalışır” zihniyetiyle yürüme kararlılığı taşıyor.

Kentin turizmi için de bir plan yapılmasını ve o planın takip edilmesini, ona uyulmasını istiyor.

***

Tugay, turizme olan inancını dile getirirken, güzel bir haber de verdi.

Kemeraltı’nın da, Kültürpark’ın da, Kadifekale ve Agora’nın da, eski liman bölgesinin de daha cazip hale gelmesi için çok özel bir çalışma yaptırdığını bildirdi.

Sürekliliği, periyodu, ritmi, ahengi olan çalışmalarla, kentin cazibesini arttırmayı arzuladıklarını belirtti.

***

Ben bu sohbetimizden oldukça memnun kaldım.

Hem çok katılımlı Turizm Konseyi, hem de kentin cazibe alanları için yeni çalışmalar müjdelerini aldım.

Haberin Devamı

Umarım turizmcilerden otelcilere, belediyelerden meslek odalarına, esnaftan siyasetçilere dek her kesim üzerine düşen görevi yerine getirir de, oluşturulacak Turizm Konseyi arzu edilen hedeflere ulaşır.

Konseyin kurulmasını heyecanla bekliyoruz bakalım..