Yüz estetiğinde dolguların yeri

22 Haziran 2022

Dolgu uygulamaları kimlere yapılabilir?

Dolgu uygulamaları, yaşlanma belirtilerinden kurtulmak ve yüze ihtiyaç duyduğu sıkılığı yeniden kazandırmak amacıyla 30’lu yaşlardan itibaren uygulanabilir. Ancak dolgu yapılacak bölgede açık yara ve akne gibi problemler yaşayan hastaların bu işlemi yaptırması önerilmez.

Dolgu enjeksiyonu hangi durumlarda uygulanır?

- Yüz sarkmalarının giderilmesi,

- Alın çizgilerinin giderilmesi,

- Şakakların yeniden şekillendirilmesi ve eski hacminin geri kazandırılması,

- Elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi,

- Dudak çevresindeki kırışıklıkların giderilmesi,

Yazının Devamı

Doğumdan sonra toparlayan, biçimlendiren, güzelleştiren estetik: Torsoplasti

25 Mayıs 2022

Torsoplasti (Annelik estetiği, Mommy Makeover) kapsamında hangi işlemler yapılır?

Hastanın emzirme ile sarkan, içi boşalan memeleri için meme büyütme, yahut meme küçültme ve meme dikleştirme ameliyatları yapılırken; karın için tam karın germe, mini karın germe ya da endoskopik karın germe operasyonları uygulanır. Hastanın karın bölgesindeki deformasyonların derecesine göre bazı durumlarda yalnızca liposuction yeterli olabilir. Yağ depolanmalarının fazla olduğu bel bölgesi de liposuction ile şekillendirilir.  Ayrıca istenmeyen alanlardan alınacak yağ dokusu işlemden geçirilerek kalça bölgesini şekillendirmek için kullanılabilir. Her hamilelik ve doğum sonrası süreç, kendine özgü olduğu için, annelik estetiğinde bu durum değerlendirilerek, operasyonlardan hangilerinin hasta için uygun olduğuna karar verilir.

Torsoplasti işleminde amaç, dik duran dolgun memeler, gergin, sıkı bir karın, ince bir bel, yüksek ve biçimli kalçalar elde etmektir.

Torsoplasti (Annelik estetiği, Mommy Makeover) ameliyatı kimlere yapılabilir?

Torsoplasti,

Yazının Devamı

Meme küçültme ameliyatına neden ihtiyaç duyulur? Bu işlemde neler yapılır?

22 Mart 2022

Fazla iri memeler kişiyi olduğundan daha iri ve yaşlı gösterir

Büyük memeler insanları olduklarından daha iri, hantal ve yaşlı gösterir. Özellikle genç kızlarda utanma hissi yaratabilir. Memeleri büyük olan genç kızlar bunları gizlemek için kambur durmaya başlar, bol elbiseler giyerler. Dar kıyafetlerden ve spor aktivitelerinden uzak dururlar; bu da kilo almalarına neden olabilir. Sosyal ilişkileri bozulabilir, içe kapanabilirler. Erkek arkadaşları ile sağlıklı ilişkiler kuramayabilirler.

Büyük memeler sağlık sorunlarını da beraberinde getirir; boyun, sırt ve omuz ağrılarına yol açar, zamanla omurgalarda kalıcı bozukluklara neden olur. Sütyen askıları bir süre sonra omuzları deforme eder. Memelerin alt tarafı sürekli terli ve havasız kaldığından zamanla tahriş olur, deri sorunları ortaya çıkar. Büyük memeli bir kadın omuz, boyun ve sırt ağrısı problemleri ile yaşamak zorunda kalır.

Aşırı büyük memesi olanlar yahut meme büyüklüğü ile sosyal, fiziksel, cinsel hayatında sorun yaşayanlar, vücut gelişimini tamamladıktan sonra bu operasyonu

Yazının Devamı

Estetik işlemlerde kimler hangi uygulamayı yapmaya yetkilidir?

2 Şubat 2022

1) Güzellik salonu, güzellik merkezi gibi mekanlarda enjeksiyonla yapılan botoks, dolgu, PRP, mezoterapi gibi işlemler, kimyasal peeling gibi cilt soyucu işlemler ve lazer uygulamaları (lazer epilasyon dahil) yapılamaz. Bu mekanlarda cilt bakımı, vücut bakımı, IPL gibi zarar verme olasılığı düşük enerji bazlı sistemlerle cilt yenileme işlemi, pasif jimnastik gibi işlemler yapılabilir.

2) Botoks, dolgu gibi enjeksiyonla yapılan işlemler sadece muayenehane, poliklinik, tıp merkezi ve hastanelerde yapılabilir. Lazer, ultrason, radyofrekans, dermaroller, dermapen gibi uygulamalar sadece bu mekanlarda uygulanmalıdır.

3) Enjektörle yapılan işlemler ve lazer/radyofrekans gibi güçlü enerji bazlı sistemler estetik uygulamalar alanında yetkin, uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır.
4) Yüz ve vücuttaki tüm cerrahi olmayan estetik işlemler için uzmanlık eğitimi alan branşlar plastik cerrahlar ve dermatoloji uzmanlarıdır. Bu alanda olabilecek sorunları da tedavi edecek branşlar bunlardır.

5) Başka branş hekimleri de, eğer müfredatlarında yer alıyorsa, kendi bölgeleri ile sınırlı kalmak kaydıyla estetik işlemleri

Yazının Devamı

2022’de güzellik cephesinde neler olacak?

31 Aralık 2021

Covid ve varyasyonlarıyla iki senedir hayatımızda olan pandemi, kişisel bakım ve güzellik algımızda da birtakım değişikliklere yol açtı. Evlerde daha uzun süre geçirdiğimiz, kendimizle baş başa kaldığımız bu zamanlarda hayat, gerçek ihtiyaçlar, etrafımızı nasıl görüyor ve görünüyoruz üzerine kafa yorduk. Kimisi için lüks, kimisi için gerçek bir ihtiyaç olan estetik işlemler bu dönemde şaşırtıcı biçimde ciddi bir artış gösterdi. Ben sebebini hayatın geçiciliğinin kavranması, insanların elden geldiğince güzel yaşamak/yaşanmak istenmesine bağlıyorum. Günlük akışından uzakta kalmak zorunda olduğumuz bu dönemde kendimize daha çok bakarak, aslında ne kadar hayat dolu olduğumuzu en başta kendimize göstermek ve cesaretlendirmek istedik.

Öte yandan seyahat, dışarıda yiyip içmek ve buna bağlı giyim kuşam alışverişlerinin de eskisi gibi yapılamadığı pandemi dönemi, insanların kendine yatırım yapması için hem zaman hem bütçe yarattı. Maske zorunluluğu ve uzaktan çalışma koşulları ise hep olmak

Yazının Devamı