R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yükselen burcu Yay olanlar çoğu zaman pozitif ve dikkatsizdir

Doğum anında, haritalarında Yay burcu yükselen kişiler çocukluklarından bu yana ele avuca sığmayan, hareketli, özgürlüğüne düşkün, biraz dağınık bir tip çizerler. Eğer sizin haritanızda da Yay burcu yükseliyorsa erken çocukluk koşullarınız sizi büyük bir olasılıkla daha özgür, dış dünyaya açık ve öğrenmeye meraklı kılarken, yabancılarla karşılaşmaya olanak bulmuş, daha fazla hareket ve yolculuk içinde olmuşsunuzdur. Kimi zaman yükseleni Yay olanların hayatında yabancı ülkeler, uzaklar önemli bir rol oynar.
Tam da bu nedenle, yükselen burcu Yay olanların hayatında yabancılara ait yargılar, değerlendirmeler, açıklık ya da kapalılık önemli bir rol oynar. Başka hayat görüşleri, inançlar, ideolojiler bir şekilde kişiliğin oluşumunda etkili olabilir. Erken çocukluk yaşamı kapalı değil, dışadönük ve özgür olmayı özendiricidir. Özellikle yükselen burçta Ay ya da Merkür varsa, çocukluk yaşamında çok yolculuk, hareket ve yer değiştirme söz konusudur. Yükselen Yaylar iyimser, risk alan, heyecana açık, maceracı, çoğu zaman dikkatsiz ve pozitif bir görünüm sergiler. Yükselen burçta Mars varsa bu kişiler kendi görüşleri doğrultusunda fazla iddialı ve kavgacı olabilirler.

Burcunuza göre Yükselen Yay kombinasyonları
Koç: Ateşli, kendine güvenen, mücadeleci, risk ve spekülasyona açık, yaratıcı alanda aktif bir kimliğiniz vardır (Emile Zola, Leo Buscaglia). Boğa: Keyfine ve zevklerine düşkün, başkalarına hizmet eden, yaptığı işte somutluk arayan bir yapınız olabilir (Fred Astaire). İkizler: Çok hareketli, oynak, öğrenmeye meraklı ancak ilişkilerde kararsızsınız. Evlilik ve ilişkiler hayatınızda önemli rol oynar (Isabella Rosselini). Yengeç: Duygusal krizlere açık, başkalarının duygularına odaklı, ortaklaşa alanda hassas ve karmaşık bir yapınız olabilir (Herman Hesse). Aslan: Güçlü fikirleri ve kişiliği olan, kendi alanında iddialı düşüncelere sahip, parlak ancak bir ölçüde dogmatik ve baskın birisi olabilirsiniz. (Sean Penn). Başak: Çok yetenekli, üretken, yaptığı işte parlamak isteyen, meraklı ve huzursuz bir kişi olabilirsiniz (Raquel Welch). Terazi: Sosyal, arkadaş canlısı, partilerden hoşlanan, zevklerine düşkün, renkli ancak bir ölçüde kararsız bir yapınız olabilir (Brigitte Bardot, Bob Geldof). Akrep: Gizli bir dünyası olan, duygusal açıdan derin ancak bunu pek göstermeyen, sezgileri güçlü, tutkulu ve biraz vahşice bir yapınız olabilir (Jodie Foster). Yay: Kendi görüşlerinize inanan, hareketli, özgürlüğüne düşkün, dikkat çeken bir kişiliğiniz var. Yabancılar, uzaklar, felsefeler hayatınızda önemli bir yer tutabilir (Noam Chomsky). Oğlak: Parasal açıdan hırslı, yetenekli, risk almaya açık, şansını çok zorlayan, iş yeteneği olan yönleriniz olabilir (Elvis Presley, Gerard Depardieu). Saka: Bilime ve öğrenmeye meraklı, idealist, insancıl, eğitsel alanda başarılı birisi olabilirsiniz (Lewis Caroll) Balık: Son derece ilginç, hareketli ancak karmaşık, tutarsız, maceracı, kök salmakta zorlanan bir yapınız olabilir (Lawrence Durell)