Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ekranın önemli dizilerinden ‘Dr. House’... Yerlisinin çekimine karar verildi. Mayıs ayında şöyle bir yazı yazmışım: ‘Projenin uyarlama hakkını Karga 7 Turkey aldı. Yapım, TV8’de yayınlanacak. Prensipte anlaşma sağlandı. Kulağıma gelen, Berkun Oya senaryoyu yazacak. Dizi için kimlerin adı geçiyor; Ozan Güven, Timuçin Esen ve Okan Yalabık’ın... Ben bu üç kişiyi de beğeniyorum. Biriyle kesin anlaşma sağlandı diyebilirim’... Sonra, haberler gelmeye başladı, ‘bu projeden vazgeçildi’ diye... Halit Ergenç’e teklif götürülmüş, sonrasında Ergenç vazgeçmiş... Projeyi çekecek olan Durul ve Yağmur Taylan’ın da yapım firmasından ayrıldıkları haberleri konuşulmaya başlanmış. Aslı nedir?

‘DR. HOUSE’UN  YERLİSİ  ÇEKİLMEYECEK Mİ



‘Proje iptal edilmedi’
‘Dr. House’ uyarlaması çekilecek, projeden vazgeçilmesi söz konusu değil. İki kanala teklif yapılmış. Bunlardan biri Show TV diye duydum. Taylan Kardeşler’de ise farklı bir durum var. Bu projede olmayacaklar, başka bir yönetmen çekecek. Karga Seven Pictures ile yönetmen kardeşler uzun vadeli bir anlaşma yapmış anladığım. Kendileri şu sıralar, yeni bir film projesi üzerinden çalışıyorlarmış.
Halit Ergenç meselesi
Halit Ergenç, başrolde olacaktı, olmadı. Ay Yapım’ın ‘Babil Kulesi’ dizisi için anlaştığı söyleniyor. Peki yerine adaylar var mı? Ozan Güven, Nejat İşler, Timuçin Esen ve Erdal Beşikçioğlu, isimleri kulağıma geldi. Hadi, siz de kim olsun, adayınızı söyleyin. Dizinin çekimlerine kasım ayında başlanılması düşünülüyormuş.

‘DR. HOUSE’UN  YERLİSİ  ÇEKİLMEYECEK Mİ



Dere’den neden vazgeçildi?
Medyapım, TV8’e yeni bir dizi yapacaktı. Başrolde Cansu Dere’nin olacağı duyurulmuştu. Sonra, birden işler değişti. Medyapım şöyle bir basın duyurusu yaptı; “Yeni yayın döneminde Medyapım tarafından TV8 için yapılacak projenin başrolü için sayın Cansu Dere ile görüşülmüş ve anlaşılmıştı. Dere’yle yapılan bu anlaşma, tarafların karşılıklı mutabakatıyla sonlandırılmıştır. Kamuoyuna duyururuz.” Peki aslı neydi? Yapımın
senaryosu bir türlü ortaya çıkamadı. Böyle olunca da projeden vazgeçildi.