Tunca Bengin

Tunca Bengin

tunca.bengin@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


Tunca BENGİN

       Polis terfi - tayinlerinde politikacı ve mafyanın etkisini yazmıştık. Ankara, İstanbul dışına çıkmadan emekli olanlar vardı. Üstelik araştırmayı yapanlardan biri de emniyet müdürü Recep Gültekin idi. Adı bizde saklı bir okurumuz, yolladığı mesajda şöyle diyor:
       "Türkiye'nin bugünkü durumunun temelinde polisteki iç çatışma, maaş dengesizliği, terfilerdeki usulsüzlük ve siyasetçilerin müdahaleleri var. Recep Gültekin'e sorun. Kendisi hiç Ankara dışında görev yapmış mı?"
       Bizden sorması...

Simite talim

       Atatürk Havalimanı'ndaki Gloria Jean's Coffees, 3 işyerinde sıkıyönetim (!) ilan etmiş. 22 Mart 2000 tarihli bildiri uyarınca; ikinci bir emre kadar personele yemek yasak. Yerine tek bir simit verilecek, çalışanlar cepten ödeme yapsa dahi başka ürün alamayacak...
       Caner Dınız (Sistem Direktörü), Gürcan Kızılırmak (Operasyon Direktörü), Uluç Ardahan (İşletme Müdürü), Budak Akçalı (İşletme Müdür Yardımcısı) imzalı 5 maddelik memorandum da aynen şöyle diyor:
       "Havaalanı Gloria Jean's Coffes çalışanları ve yönetim kadrosunun açılış tarihi olan 8 Ocak 2000 tarihi itibariyle geçen yaklaşık 2.5 aylık süre sonucunda merkez yönetimin tüm olumlu çalışmaları, desteği ve yönlendirmelerine rağmen, yapılan denetimler ve gözlemler sonucu istenilen başarı seviyelerinin çok altında kalmaları sonucu 22 Mart 2000 itibariyle çalışma saatleri içerisinde B.T.A.'nın kantininden temin edilen personel yemeği ikinci bir uygulamaya kadar kaldırılmıştır. Personelimize öğünlerde 1 adet simit verilecektir. Ve personelimizin Gloria Jean's Coffees ünitelerinden ödeme yapsa bile ürün temin etme hakları yoktur.
       22 Mart 2000 tarihi itibariyle merkez yönetimden Tuğcan Bey ve Çağın Bey havaalanı operasyonunun daha sağlıklı yürümesi için çalışacaklar, günlük rapor vereceklerdir.
       Nöbetçi shift leader uygulaması kaldırılmıştır.
       Her gün sonunda operasyon direktörü Gürcan Bey'e rapor verilecektir.
       Sorunların iyileşme yönünde gelişmesi halinde önceki sisteme periyodik olarak dönülecektir."
       Gelelim İşletme Müdürü Uluç Ardahan'ın sözlerine:
       "Yemeğin fazla geldiğini düşündük, fazla derken rakamsal bazda değil, arkadaşlar işlerini yavaşlatıyorlardı. İstediğimiz randımanı alamayınca 'biz de yemiyoruz siz de' deyip bu kararı aldık. İşler şimdi iyi, bugün yarın eskiye döneceğiz."

Yeraltı endişeli

       Karanlık dünya nefesini tutmuş, Alaattin Çakıcı ve Nuriş lakaplı Nuri Ergin arasındaki savaşı izliyor. Kimine göre; her ikisi de dışarıya 'yıkılmadım ayaktayım' raconu kesiyor. Olayı 'birbirini kırdırma' operasyonu olarak görenler de var. Tıpkı Bayrampaşa'da yaşananlar gibi. Ama bir gerçek var ki; kahvehane baskınıyla sokağa taşan kavgada Nuriş'in tepkisiz kalmayacağı... Malum Karagümrük Çetesi'nin önemli isimlerinden Ahmet Yargüder, firarda...
       Kartal Cezaevi'nde ise şimdilik sessizlik hakim. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Ali Suat Ertosun, her türlü önlemin alındığını yineliyor. Çakıcı ile Nuriş'in karşılaşmamaları konusunda büyük özen gösterildiğini belirterek, 'Sadece onlar değil, adamlarının da karşılaşmamaları için çalışıyoruz. Aynı gün ziyaretçi izni verilmiyor. Koğuşlarında sık sık arama yapılıyor' diyor.
       Mektupların kimin aracılığıyla ulaştırıldığı konusunda ise henüz bir gelişme yok. Genel Müdür, Adalet Bakanlığı'ndan beş tane müfettişin Kartal Cezaevi'nde denetim yaptığını söylüyor. Ertosun'un birden alevlenen kavga ile ilgili yorumu da farklı. 'Belki Kartal'ın sıkılığı onları tedirgin etti. Başka yere gitmek için böyle bir tezgah içine girdiler' diye düşünüyor.


Yazara E-Posta: tbengin@milliyet.com.tr