Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

CHP lideri Kılıçdaroğlu... Saadet, Deva ve Gelecek partileri ile kurduğu ittifakı tabanına kabul ettirmek için Bülent Ecevit’in ta 1974’te Erbakan ile kurduğu koalisyonu bile reklam malzemesi yapmaktan çekinmedi. Ecevit’in resmi Kılıçdaroğlu’nun adaylık kampanyası için bastırılan afişleri süslüyor ama partisi DSP ittifakta yok!

Hayaller Erbakan-Ecevit, gerçekler Ahmet Necdet Sezer

Çelişki bununla da bitmiyor. 74’teki koalisyonun diğer ortağı Erbakan’ın resmi de Kemal Bey’in kampanya görsellerinde kullanılıyor. CHP lideri fırsat buldukça Erbakan’a övgüler düzüyor.

Haberin Devamı

Hayaller Erbakan-Ecevit, gerçekler Ahmet Necdet Sezer

Peki, amaca ulaşmak için bütün bunları yapan Kemal Bey’in bir sonraki adımı ne oluyor?

Erbakan’ın partisini “Laikliğe aykırı eylemler” gerekçesiyle kapatan Ahmet Necdet Sezer’e ziyaret!

Cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiği bir ülkede kendisine “Efendim, burada bazı sorunlar yaşıyoruz. Lütfen bize yardımcı olun” diyen iş adamına “Ben sizin iş takipçiniz değilim” diyen Ahmet Necdet Sezer.

Dönemin Başbakanı Ecevit’e Anayasa kitapçığını fırlatıp ülke tarihinin en büyük ekonomik krizini tetikleyen Cumhurbaşkanı!  Ama onu size “Kırmızı ışıkta normal vatandaş gibi arabasını durdururdu” romantizmiyle anlatıyorlar.

Değişmez kuraldır… Her şey eninde sonunda aslına rücu eder.

Kılıçdaroğlu’ndan bir Ecevit çıkmaz. Bir Erbakan da çıkmaz.

Çünkü Kılıçdaroğlu post-modern bir Ahmet Necdet Sezer’dir.

İnce’nin derdi ETO

Memleket Partisi şaşırtıcı bir şekilde muhalefet blokunun kilit partisi haline geldi.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığına, Akşener’in tutarsızlıklarına isyan eden muhalif seçmen yönünü Muharrem İnce’ye çeviriyor.

Çarşamba günü Ankara’da sonuçsuz kalan İnce-Kılıçdaroğlu görüşmesi her şeyin bittiği anlamına gelmiyor.

O görüşmede İnce’nin 7 milletvekilliği ve 1 bakanlık istediği ancak CHP’nin 3 vekil teklifinde bulunduğu iddiaları var. Ancak İnce’nin asıl talebinin “CHP’nin trollerini yönetiyorlar” dediği üç isimle ilgili olduğu belirtiliyor. İnce onlara kısaca ETO diyor! Merak eden ETO‘nün kimlerden oluştuğunu açık kaynaklardan öğrenebilir.

İnce’nin kendisine yönelik sosyal medya operasyonlarını bu üç ismin yönettiğini Kılıçdaroğlu’na daha önce ilettiği biliniyor. Bugün ise ETO grubuna ilişkin farklı talepleri olduğu rivayet ediliyor. Üç ismin milletvekili listelerine alınmaması ve partiden uzaklaştırılması gibi. Eğer bu talepleri karşılanırsa Cumhurbaşkanı adayı olmaktan vazgeçebilir. CHP’den bir heyetin İnce ile görüşmelere devam ettiğine dair kulisleri ciddiye almakta fayda var. İpler tamamen kopmuş değil.

Haberin Devamı

Peki, Kemal Bey bu talepleri kabul eder mi derseniz…

Neden etmesin ki?

Bir süredir “Patron çıldırdı” modunda isteyene istediğini veren bir görüntüsü var Kılıçdaroğlu’nun.

Yüzde 0.3’lük partilere bakanlıklar, 15-20 milletvekili, Cumhurbaşkanı yardımcılıklarını peynir ekmek gibi dağıtan biri için İnce’nin talepleri ne ki!

İnce-CHP ilişkisinde pazartesi gününe kadar köprülerin altından daha çok sular akacak gibi.

Yerel medyanın adayı

Gönlünden milletvekili adayı olmayı geçiren ne çok insan varmış da biz farkında değilmişiz!

Ankara’da her köşe başı aday adayları tarafından tutulmuş durumda. Öyle isimler dolaşıyor ki kulislerde insan şaşırmaktan kendini alamıyor.

Haberin Devamı

Herkesin yolu açık olsun ama ben bugün bir dostum için pozitif ayrımcılık yapacağım. Çünkü Türkiye’de yakın tarihteki bütün kritik süreçlerde devletinin, milletinin yanında saf tutan yerel medyanın bir temsilcisinin parlamentoda olmasını çok önemsiyorum.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, AK Parti’den Kayseri aday adayı oldu. Temayülde en çok oyu alan isimler arasına adını yazdırdı. Burhan,  Türkiye genelinde on binlerce kişiye istihdam sağlayan 2 bin 500 yerel televizyon, gazete ve radyonun temsilcisi. 2023 parlamentosunda medya dünyasından renkli simaların listelerde olacağını duyuyoruz. Onların yanına yerel medyadan bir ismin de eklenmesi isabetli olur. Bizden söylemesi…