Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

CHP lideri Kılıçdaroğlu 2018 seçimleri öncesinde bir gece yarısı operasyonuyla 15 vekili Meral Akşener’e yollamasaydı ortada ne İyi Parti ne de bu partinin Halil İbrahim Oral diye bir milletvekili olmayacaktı.

Siyaset böyle bir şey deyip geçilecek bir mesele değil bu. Yapılan doğrudan insanlık suçu. İyi Parti, CHP liderinin Cumhurbaşkanı adayı olmasına bu kadar karşıysa çıksın açıkça “Aday olma“ desin. Üstelik Halil İbrahim Oral vakası ilk de değil… Muhtemelen son da olmayacak. İsmini açıklamadan “Bu millet Alevi adaya oy vermez” diyenler… Rüyasında CHP’ye oy verdiğini görenin gusül abdesti aldığını söyleyenler vs... Her fırsatta kutuplaşmadan, ayrımcılıktan, gerginlikten bahsedenlerin 1 haftalık performansı bu!

Haberin Devamı

2022 Türkiye’sinde insanlar din, mezhep, inanç, etnik köken üzerinden tartışma konusu yapılıyor! Toplumsal barışımız dinamitlenirken altılı masanın sakinleri, o masanın sözcüsü gibi davranan gazeteciler, sözde aydınlar, sanatçılar da kuzuların sessizliğini oynuyor! Söz konusu olan Erdoğan ya da iktidar eleştirisiyse bu arkadaşlar her masada varlar. Ama mesele insanlık olunca kayıplar.

Meşhur altılı masanın sakinlerinin bu saatten sonra ülkeye yapacakları en doğru hizmet adaylarını belirlemek ve kamuoyuna duyurmaktır. Çünkü iş tehlikeli bir yere gidiyor. Birileri adaylık meselesini kaşıyarak milletin sinir uçlarıyla oynamaya başladı. Bunların ülke yöneteceğine dair millette zaten az olan umutlar iyice tükendi. Daha muhalefetteyken kendi içlerinde bu kavgaları yaşayanlardan ne millete, ne de ülkeye hayır gelmez..

Ekonomi, hayat pahalılığı, işsizlik vs. Hepsi düzelir. Daha önce de düzeldi. Bu millet her türlü sıkıntıya, zorluğa, provokasyona rağmen birlikte yaşama iradesini hep korudu.

Siyasi ihtiraslarının gözlerine perde indirdiği figürlerin bunu bozmasına izin veremeyiz. Hele de tarihin bu döneminde.

Danışmanlarınızı değiştirin Meral Hanım

İyi Parti lideri Meral Akşener’in metin yazarları kim bilmiyorum ama genel başkanlarını her defasında boşa düşürmeyi bir şekilde başarıyorlar.

Haberin Devamı

En son kendisine “AK Parti köy okullarını kapattı, biz yeniden açacağız” yalanını söylettiler. Tabii arşiv unutmuyor. Köy okulları meşhur 28 Şubat kararlarıyla kapatıldı. O kararları ‘kararlılıkla’ uygulayacağını söyleyen de dönemin İçişleri Bakanı Meral Hanım’dı.

Peki 28 Şubatçılar köy okullarına niye karşıydı? Asıl dertleri İmam Hatip okullarının orta kısımlarını kapatmaktı. 8 yıllık zorunlu eğitim bunun için getirildi. İlkokul, ortaokul gitti yerine ilköğretim okulu geldi. Darbeciler kontrolü zor olduğu ve köy çocuklarına bu okullarda Kuran eğitimi verilebilir endişesi taşıdıkları için köy okullarını da 1997-1998 eğitim yılında kapatıverdiler.

Akşener’i kurtla beraber kuzuyu yiyip çobanla ağlaşanların durumuna düşüren süper zekalı danışmanlar bu gerçeği bilmiyor mu? İki ihtimal var. Ya bilmiyorlar ya da akıllarınca kurnazlık yapıyorlar.

Tarih 14 Mayıs 2022.. Milli Eğitim Bakanlığı Kurum, Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ne yazıyor o yönetmelikte biliyor musunuz? “Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksınız ilkokul, en az 5 çocuk bulunması halinde ise ana sınıfı açılabilecek.”

Haberin Devamı

Mesele şu: Akşener’in danışmanları köy okullarının yeniden açılacağını, öğretmen ihtiyacını karşılamak için yeni öğretmen alımı yapılacağını görmüşler, ön alıyorlar. “Akşener söyledi köy okulları açıldı” diye 1990 model siyaset yapacaklar!

Böyle danışmanları varken daha çok boşa düşer Akşener… Daha çok eski defterler açılır…

Zenginlerin partisi AKP!

Bir anket şirketi sözde bir araştırma yapmış ve AK Parti’yi zenginlerin partisi ilan etmiş.

Araştırmayı nerede ve kimlerle konuşarak yapmışlar bilmem.. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu ayakları yere basan bir araştırma değil.

Önümde Sanayi Bakanlığı’nın Nisan 2022’de yayımlanan “Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Araştırması” var. Bu araştırmaya göre Türkiye’nin en gelişmiş 10 ilçesi şöyle sıralanıyor:

- Şişli (CHP)

- Çankaya (CHP)

- Beşiktaş (CHP)

- Kadıköy (CHP)

- Yenimahalle (CHP)

- Bakırköy (CHP)

- Fatih (AK Parti)

- Nilüfer (CHP)

- Ataşehir (CHP)

- Başakşehir (AK Parti)

Türkiye’nin ekonomisi en güçlü ve büyük 10 ilçesinden 8’inde yaşayanlar oyu CHP’ye veriyor ama zenginlerin partisi AK Parti oluyor öyle mi?

Kimseye değil de bu anketlere bakarak değişik rüyalar gören siyaset esnafına üzülüyorum. Paralarıyla kandırılıyorlar…