Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

Altılı masada kafalar karışık.

Bu karışıklığın sebebi, sanıldığı gibi, sıklıkla Ahmet Davutoğlu’ndan, bazen de Ali Babacan’dan gelen aşırı tuhaf çıkışlar değil. HDP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayını çıkarma kararı alması.

Masadaki dengeleri değiştiren bu karara en çok sevinen İyi Parti oldu. 

İyi Parti’ye göre bu karar “HDP’nin de oyunu alabilecek aday” arayışının sona ermesi anlamına geliyor. Ve masaya yeniden Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş’ı aday olarak getirmelerinin önünde bir engel kalmadı.

Haberin Devamı

HDP’nin kararı İyi Parti’yi ne kadar sevindirdiyse CHP ve Kılıçdaroğlu’nu da o kadar üzdü. Kemal Bey’in elindeki en önemli koz HDP oyuydu.

İlk turda kendi adayını destekleyecek bir HDP en büyük darbeyi Kılıçdaroğlu’na vuracak. Seçim ikinci tura kalırsa HDP’ye ne taviz verecek? Daha doğrusu ne verebilecek?

Kemal Bey’in tek sorunu bu da değil üstelik. Son MYK’da kurmaylarına açık açık “Milletvekilliğini değil, bakanlığı hedefleyin” mesajı verdi CHP lideri.

Bu vekillik listelerinin Kemal Bey’in adaylığını garantiye almak için Demokrat Parti, Saadet, Deva ve Gelecek partilerine sonuna kadar açılacağı anlamına geliyor.

CHP’de asıl kıyametin listeler açıklandığında kopacağından hiç şüpheniz olmasın.

Umreden sonra İmamoğlu mu?

Bu topraklar amaca ulaşmak için her yolu mübah sayan çok siyasetçi gördü.

Amaçların araçları meşru kılacağına inanan ve pragmatizmin dibine vurmaktan asla çekinmeyen bu siyasetçi tipinin son temsilcisi Ekrem İmamoğlu.

Kendisini Yeni Zelanda’da camiye düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için Eyüpsultan’da Yasin-i Şerif okurken de gördük… Çalkalayarak kafasına diktiği şarap kadehiyle efkâr dağıtırken de…

Gazeteci Cengiz Alçayır’ın 10 Ocak’ta Twitter’dan yaptığı paylaşımla öğrendik ki şimdi de ailesiyle beraber umreye gitme kararı almış. Ne diyelim? Allah hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin.

Yalnız, kendisine kötü bir haberim var. Siyaset ve medya dünyasında konuştuğum herkes niyeyse Ekrem Bey’in umreye gitme kararını siyasi bir hamle olarak görüyor! Hatta işi daha ileri götürüp umre dönüşü bir nevi adaylık açıklaması yapacağına inananlar bile var.

Haberin Devamı

Şahsen ben buna pek ihtimal vermiyorum.  Ama İmamoğlu bu. Ne yapacağı belli olmaz. Baksanıza daha iki hafta önce İmamoğlu’nu ucuz kahramanlık yapmakla suçlayan Ersan Şen bile “Ekrem Bey için adaylık yolu açıldı” demeye başladı. Vardır bir bildiği herhalde.

Ah Machiavelli ah… 2023’ün Türkiye’sini görebilseydin oturup Prens’i yeniden yazardın.

Onlar ki ağaçta yaprak kadar çokturlar

Kızılcahamam’daki şehit ağacını hiç gördünüz mü?

İyi Parti’nin HDP sevinci

Eğer Ankara’ya yolunuz düşerse 1980 yılından beri şehit düşen Mehmetçiklerimizin tamamının künyelerinin asılı olduğu ve altında “Onlar ki ağaçta yaprak kadar çokturlar” yazan o ağacı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Türkiye’nin yaşadığı onca badireye rağmen nasıl ayakta ve tek parça kalmayı başardığını orayı görür görmez anlayacaksınız. Toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duran kahraman Anadolu çocuklarının canları pahasına korudukları vatanın kıymetini de elbette.

Haberin Devamı

Kızılcahamam Belediyesi bütün Türkiye’den ziyaretçi çeken şehit ağacıyla ilgili önemli bir karar almış.  Başkan Süleyman Acar, 29 Aralık 2022 günü 81 il belediyesine bir yazı yazmış ve hepsinden Kızılcahamam’a toprak yollamalarını istemiş. 81 ilden gelecek topraklar anıt ağacının altına serilecek ve bir Türkiye haritası çizilecek.

O harita siyasi ihtiraslarıyla Türkiye’nin üniter devlet yapısını tehdit eden açıklamaları bile görmezden gelenlere verilen bir cevap olacak aynı zamanda.