Elalem ne der!

22 Temmuz 2020

Hayat Kısa

Hayata bir kere geliyoruz ve kaç yaşında olursak olalım geriye dönüp baktığımızda yaşadığımızın ömrün ne kadar kısa olduğunun farkına varıyoruz. O halde yapmamız gereken, bizim olan bu hayatı hayallerimizin peşinde nasıl istersek ve kimsenin ne düşündüğünü ve ne dediğini umursamadan doyasıya ve keşkesiz yaşamak olmalıdır.

Kalbinin Sesini Dinle

Sizin için sadece kendi düşünceleriniz önemli olsun. Size çok doğru gelen bir şey, başkasına yanlış gelebilir. Başkalarının neler düşündüğünü ve ne dediğini kafanıza takmayın. Olumsuzlukları önünüze serip sizi vazgeçirmeye çalışırlar. Bu tarz düşünceler sizi sadece kısıtlar. Belki de çok başarılı olacağınız ya da çok mutlu olacağınız işleri daha başlamadan sonlandırmış olabilirsiniz. Bazılarında bu kaygı o kadar ilerler ki, hayal kurmaktan vazgeçer, kendi hayatını ve kendini unutur. Bunun sonunda da başarısız, mutsuz, sağlıksız, amaçsız, kendine güvensiz hayatlar ortaya çıkar.

Başrol Oyuncusu Sizsiniz

Unutmayın bu sizin hayatınız ve bu hayatı bir kere

Yazının Devamı

Kadın Girişimcidir

6 Temmuz 2020

Girişimci Kadınlar, öncelikle kendi işinizi yapmak istediğiniz ve buna cesaret ettiğiniz için sizi tebrik ederim. Eminim ki bu kararı vermek kolay olmamıştır. Bunun için defalarca düşünmüş, birçok kişiye danışmış, bazen cesaretiniz kırılmış, etrafınızda bulunan negatif insanlardan ki bunlar bazen en yakınlarımız oluyor, “o iş tutmaz, boşa vakit harcama, gerek yok, ben kazanıyorum sen çalışmasan da olur” gibi sözler duymuş, yine vazgeçmemişsiniz. Kendinizi tebrik edin, bu çok büyük bir adım.

Girişimci kadınlar, ne iş yapmak istiyorsanız kesinlikle çok severek yapın, sizi korkutmak istemiyorum ama kadın girişimciliği savaşmayı gerektiriyor. Lütfen kendinizi iyi tanıyın. Eğer çabuk sıkılan, hemen vazgeçen biri iseniz girişimcilik size göre değil. Ya sürekli fikriniz değişip o işten o işe atlayan biri iseniz de girişimcilik size göre değil. Girişimcilik emek ister, mücadele ister, düşüp tekrar tekrar  ayağa kakmak ister, kendine inanmak ve sabır ister, fedakarlık ister.

Eğer yaptığınız işi severseniz işinizi iş gibi görmezsiniz,

Yazının Devamı

Girişim bir duruş meselesidir…

10 Haziran 2020

Her şey aslında ilk adımla başlıyor.  Karar vermek ve kararının peşinden gitmek Elbette birçok zorlukla karşılaşılıyor ama asıl sonucu bu zorluklar değil zorluklara karşı duruşunuz belirliyor. Bir şeye başlarken her şeyin istediğiniz gibi olmayacağını bilerek başlamak en iyisi.

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesi’nden, 1999 yılında mezun olduktan sonra “İngiltere’ye gidip dil öğrenmeliyim, nasıl gideceğimi bilmiyorum ama ben İngiltere’ye gideceğim” dedim. Bütçem İngiltere’ye gitmeye yeterli değildi).

Bir şeyin olacağına inanırsanız ve bunun için çabalarsanız mucizevi şekilde oluyor. Ben buna inandım ve üniversitenin son senesinde çalıştım para biriktirdim. Bir yandan birikim yapmaya çalışırken hiç beklemediğim bir anda babam uçak biletimi alabileceğini söyledi ve bana 2000 Avro para verdi (Bu gerçekten bir mucize idi, bileti babamın çalıştığı şirket alacaktı ve babamın maaşından kesilecekti.

"Tek başıma İngiltere'ye gittim"

İngiltere’de aupairlik yaptım ve aynı zamanda dil okullarına giderek İngilizce’yi geliştirdim.1,5

Yazının Devamı