Geri Dön

Her kaşığınıza Fransız dokunuşu getirecek: Kruvasan kırıntılı çikolatalı mus

Mus (Mousse) korkutucu bir tatlı gibi görünse de, paylaştığımız bu basit tarif sayesinde kolayca hazırlayabilirsiniz. Yapısı için yumurta yerine, çırpılmış krema ve tatlı bitter çikolatadan hazırlanan kremsi kıvam önemlidir. Üzerine eklediğiniz kruvasan kırıntıları, her lokmanıza Fransız dokunuşu getirir. Peki, bu harika kolay mus nasıl hazırlanır? İşte kruvasan kırıntılı çikolatalı kolay mus tarifi...

Her kaşığınıza Fransız dokunuşu getirecek: Kruvasan kırıntılı çikolatalı mus
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 yemek kaşığı toz şeker 
2 su bardağı yoğunlaştırılmış krema
Yaklaşık 1 su bardağı tatlı bitter çikolata parçaları
1 tatlı kaşığı saf vanilya özü 

Üzeri için:

Kruvasan kırıntıları
Deniz tuzu

Kruvasan Kırıntılı Çikolatalı Kolay Mus Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL 

Püf noktası: Çırpılmış kremayı çikolata karışımına mutlaka 3 aşamada ekleyin. Havasının sönmemesi için mutlaka bir spatula yardımıyla alttan üste doğru yedirin. Üzeri için hazırladığınız kruvasanı 3 gün bekletip daha sonra parçalara ayırın ve fırınlayın. Böylece daha gevrek bir kruvasan kırıntıları elde edeceksiniz. 

1. adım: Şekeri ve 1 su bardağı kremayı orta boy bir tencerede ısıtın. Şeker eriyene kadar yaklaşık 3 dakika karıştırın.

2. adım: Ateşten alın. Çikolata parçaları ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz bir hale gelene kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın. 10 dakika soğumaya bırakın.

3. adım: Bu arada kalan 1 su bardağı kremayı yaklaşık 2 dakika çırpın.

4. adım: Çırpılmış kremaya çikolata karışımını 3 aşamada ekleyin ve iyice karıştırın. 

5. adım: Karışımı eşit şekilde bir kabın içine yayın ve ağzını gevşek kalacak şekilde kapatın. Daha açık bir doku için 2 saat, daha yoğun ve daha zengin bir doku için 8 saate kadar soğutun. 

6. adım: Son olarak fırını önceden 200 derecede ısıtın. Kruvasanı yaklaşık 30 saniye boyunca ince kırıntılar oluşana kadar bir mutfak robotunda parçalayın.

7. adım: Kruvasan kırıntılarını fırın tepsisine eşit bir tabaka halinde yayın. Kızarana ve gevrek hale gelene kadar 12 ila 14 dakika pişirin.

8. adım: Yaklaşık 15 dakika tamamen soğumaya bırakın.

Son adım: Servis yapmadan önce muslarınız 2 saatten fazla soğutulmuşsa 30 dakika oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Servis yapmak için doğrudan bir kaşık yardımıyla kaseden alın ve o şekilde cam kaselere bölüştürün. Üzerini Kruvasan kırıntıları ve deniz tuzu ile üzerini süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber