Geri Dön

Mini pizza tarifi

Mini pizza lezzetli ve pratik bir atıştırmalıktır. Üstelik mini boy olmasına rağmen istenilen malzemeleri kullanmak mümkündür. Kahvaltı, ara öğün, çay saati gibi öğünlerde tercih edilebilir.

Mini pizza tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

(25 adet mini pizza için)
•2 buçuk su bardağı un
•1 su bardağı ılık süt
•1/2 tatlı kaşığı kuru maya
•1/2 tatlı kaşığı toz şeker
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 çay kaşığı tuz

Sosu için:
•2 yemek kaşığı domates salçası
•1 yemek kaşığı acı sos
•1 yemek kaşığı ılık su
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 çay kaşığı kekik

Üzeri için:
•1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
•10 adet çeri domates
•1/2 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
•1/2 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin

Mini Pizza Nasıl Yapılır?

•Mini pizza hamurunu hazırlamak için öncelikle; ılık sütü, kuru mayayı ve toz şekeri küçük bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 10 dakika kadar bekletin.

•Elenmiş unu ve tuzu derin bir kaba alın ve ardından orta kısmını açın. Zeytinyağı ile sıvı maya karışımını da kattıktan sonra tüm malzemeyi orta kısımdan kenarlara doğru karıştırmaya başlayın.

•Toparlanan pizza hamurunu imkân varsa mermer bir tezgâh üzerinde yuvarlayarak büyük bir beze haline getirin. Hamurun üzerini streç filmle kaplayın ve oda sıcaklığında mayalanması için 30 dakika kadar beklemeye bırakın.

•Mini pizza sosu için; domates salçasını ve acı sosu ılık suyla karıştırarak kıvamını açın. Zeytinyağı ve kekik ekleyerek karıştırın.

•Mayalanan mini pizza hamurunu küçük bezelere ayırın. Hafif bir şekilde unlanmış olan mutfak tezgâhı üzerinde elinizle büyüterek hamuru küçük yuvarlaklar şeklinde açın. Elde ettiğiniz hamurları daha sonra fırın tepsilerine aralıklı olarak yerleştirin.

•Hazırladığınız domates sosunu küçük bir kaşık yardımıyla hamurların üzerine sürerek kenarlara doğru yayın. Hamurların kenar kısımlarında pay bırakmayı unutmayın.

•Sırasıyla; rendelenmiş kaşar peynirini, ince ince dilimlenmiş çeri domates ve dilimlenmiş zeytinleri mini pizzaların üzerine eşit olarak dağıtın.

•Mini pizzaları önceden ısıtılmış 220 derece fırında, yaklaşık 15 dakika boyunca peynirler eriyene kadar pişirin.

•Mini pizzaları fesleğenli zeytinyağı ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber