Geri Dön

Pikan cevizli salata tarifi

Uzun ve sıcak yaz günlerinde, vücudun kaybettiği vitamin ve minerali geri kazanmak için sağlıklı ve hafif yiyecekler tüketmenin önemi artıyor. Profesyonel Şeflerin hazırladığı, sofralarınıza sağlık katacak ‘Pikan cevizli salata’ tarifi tam da bu günler için ideal.

Pikan cevizli salata tarifi
  • Çiğ
  • 2 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Salata için malzemeler;
- 30 gr. bebek roka (rukola)
- Su
- 30 gr. Yedikule marul
- 30 gr. yağlı marul (kop)
- 20 gr pikan cevizi
- 40 gr. rokfor peyniri
- 1 adet yeşil elma
- 1 adet limon

Akçaağaç vinegret için malzemeler:
- 10 ml. akçaağaç şurubu
- Deniz tuzu
- Zeytinyağı
- 3 gr. Dijon hardalı

Pikan Cevizli Salata Nasıl Yapılır?

Pikan cevizlerini önceden ısıtılmış 170 °C fırında 10 dakika bekletin. Kavrulan pikan cevizlerini bıçakla iki parçaya bölün. Blue cheese’i ufak parçalar haline getirin. Elmaları dilimleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.

Bebek roka, Yedikule marul ve yağlı marulu yıkayıp yapraklarını kurutun. Ardından tüm yeşillikleri sosla birlikte kasenin içerisinde karıştırın. Elma, peynir ve pikan cevizlerini de üzerine serpiştirerek servis edin.

Sos için bütün malzemeleri bir kabın içerisine koyun ve el blenderı yardımıyla karıştırın. Sonrasında süzgeçten geçirerek hazırladığınız salata ile karıştırın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber