Geri Dön

Yumurtalı ekmek tarifi

Hızlı ve pratik bir lezzet arayanlar için yumurtalı ekmek oldukça ideal bir seçimdir. Yumurtalı ekmek tarifini mutlaka öğrenmelisiniz.

Yumurtalı ekmek tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 bayat ekmek
2 adet yumurta
1,5 bardak süt
Tuz
Nane, kekik, kırmızı biber

Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır?

Ekmekleri çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.

Yumurtaları baharatla çırpın.

İçine sütü ve sütün yarısı kadar da su ekleyip iyice çırpın. ekmekleri bu karışıma batırıp fazla tutmadan kızgın tavada kızartın.

Dilerseniz kızarttıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar ve maydanoz da serpebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber