Ceyhan Ceyhan’da Cumhuriyet coşkusu gökyüzüne yansıdı

Ceyhan’da Cumhuriyet coşkusu gökyüzüne yansıdı

30.10.2020 - 16:34 | Son Güncellenme:

Ceyhan’da Cumhuriyet coşkusu gökyüzüne yansıdı

Ceyhan’da Cumhuriyet coşkusu gökyüzüne yansıdı

Ceyhun ÖZER/CEYHAN(Adana),(DHA)- ADANA’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Ceyhan Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle vatandaşlar doyasıya eğlendi, gökyüzü şenlendi.
Etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumu, bayramlaşma ve tebriklerin kabulü ile başladı. Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yusuf Tuğrul, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurumlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okundu.
Akşam saatlerinde Ceyhan Belediyesi’nin etkinlikleri Atatürk Kent Meydanı’nda devam etti. Grup Nosa ile canlı müzik eşliğinde eğlenen vatandaşlar, sergilenen vals, zeybek oyununu ilgiyle izledi. Müzik eşliğinde havai fişek ve lazer gösterileri gökyüzünü şenlendirirken, lazer ile gökyüzüne yansıtılan Atatürk silüeti ve Türk Bayrağı katılımcıları büyüledi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği etkinlikler ile Cumhuriyet Bayramı Ceyhan’da coşkulu kutlandı.
Cumhuriyetin 97’nci kuruluş yıldönümünü kutlamanın büyük onurunu yaşadıklarını belirten Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI