Merkez Çukurova’da don, patates verimini düşürdü

Çukurova’da don, patates verimini düşürdü

25.05.2022 - 17:34 | Son Güncellenme:

Çukurova’da don, patates verimini düşürdü

Çukurova’da don, patates verimini düşürdü

Nuri PİR/ADANA,(DHA)- ADANA’da Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, bu yıl etkili olan don olayları nedeniyle patates veriminin dekarda 4 tondan, 3 tona düştüğünü söyledi.
Çukurova’nın bereketli topraklarında patates ve soğan hasadı devam ediyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, tarlalarda yapılan hasat çalışmalarını inceledi.
İncelemenin ardından konuşan Tekin, Adana’nın patates üretiminde Türkiye’de 9’uncu sırada yer aldığını ve ülkede ilk hasadın da kentte yapıldığını kaydetti. Kentte yaklaşık 200 bin ton patates üretimi yapıldığına dikkat çeken Tekin, “Bu yıl mart ayında yaşanan zirai don nedeniyle hasatta gecikme ve verim düşüklüğü var. Normalde dekarda 4 ton civarı ürün alınırken şu anda 3 ton civarı hasat ediliyor. Fiyat konusu da çiftçilerden aldığımız bilgilere göre şu an iyi. Bu yönüyle de çiftçimizi kurtarır düzeyde. Ülke ihtiyacını karşılamak, kendi kendimize yeten bir ülke olmak temel amacımız. Bu konuda da bir sıkıntımız yok. Hasadımız devam ediyor” dedi.
SOĞANDA HASAR YOK
Zirai donun soğana olumsuz etkisi olmadığını kaydeden Tekin, 30 bin dekardan yaklaşık 140 bin ton rekolte beklediklerini anlattı. (DHA)

FOTOĞRAFLI