Kahta Adıyaman'da, ilk defa makineyle ceviz budaması yapıldı

Adıyaman'da, ilk defa makineyle ceviz budaması yapıldı

25.03.2022 - 11:38 | Son Güncellenme:

Adıyaman'da, ilk defa makineyle ceviz budaması yapıldı

Adıyamanda, ilk defa makineyle ceviz budaması yapıldı

KAHTA (Adıyaman), (DHA) - ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde 2 bin dekar alanda kurulu olan Türkiye’nin en büyük ceviz bahçesinde ilk defa makine ile budama yapıldı.

Kahta’ya bağlı Çataltepe Köyünde 2 bin dekar ceviz bahçesinde mekanik ceviz budama makinesi ile budama yapıldı. Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, Kahta İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zülkif Orak, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı ve Tarık Kubilay’a ait Türkiye’nin en büyük ceviz bahçesinde mekanik ceviz budama makinesi ile yapılan budamayı yerinde görüp incelemelerde bulundular.

Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, ceviz bahçesinde bakım ve budama işleri yapıldığını belirterek, "Bu bahçemizde ilk kez mekanik budama makinesi ile budama yapılmaktadır. Bu şu anda dünyada da kullanılan en iyi teknolojilerden biridir. Bahçe sahiplerimiz özellikle teknolojiden faydalanıp bahçe verimini arttırmak için büyük emek vermekteler. Bu kadar eğimli bir araziyi yüksek bir teknoloji ile işlemek gerçekten büyük bir özveri ve fedakarlık istiyor" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Yazarlar