Aksaray Aksaray'da bilim ve sanat sergisi açıldı

Aksaray'da bilim ve sanat sergisi açıldı

19.06.2021 - 16:10 | Son Güncellenme:

Aksaray'da bilim ve sanat sergisi açıldı

Aksarayda bilim ve sanat sergisi açıldı

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA)- AKSARAY’da bilim ve sanat etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Kadın Aktivite Merkezi'ndeki kursiyerlerin ürettiği çalışmalar sergilendi.

Serginin açılışına katılan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer katıldı. Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleşen bu tür organizasyonlara değer verdiklerini söyleyen Başkan Dinçer, “Organizasyonumuzu şehrimizin meydanında gerçekleştirdik. Halkımız tarafından güzel bir ilgi var. Aksaray Belediyemize ait AKMEK ve 5 tane kadın aktivite merkezlerimiz var. Sergilenen ürünler, yapılan faaliyetlerin hepsi kadın aktivite merkezlerimizde ve AKMEK kurslarımızda kursiyerlerimizin el emeği ile hazırlanıyor. Hem kendilerini geliştiriyorlar hem üretime katkıda bulunuyorlar hemde aile ekonomisine destek veriyorlar. Biz bu faaliyetlerden dolayı olumlu ve güzel tepkiler alıyoruz. Bundan sonraki faaliyet ve çalışmalarımızda bu merkezlerimizin çoğaltılması, kalitesinin arttırılması noktasında devam edecektir” dedi.

Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezinde 3 yıldır seramik ve cam öğreticisi olan Begüm Demir, “Kurslarımızda yetişkinlere ve çocuk gruplarına derslerimiz oluyor. Cam füzyonda ise soda şişeleri, yağ şişeleri ve atık camları geri dönüşüm ile değerlendiriyoruz. Hepsini fırında eriterek, boyama ve kesme işlemi yaparak tekrardan bir cama dönüştürüyoruz. Kursiyerlerimize ve bizlere böyle imkân sunduğu için Aksaray Belediyemize teşekkür ediyoruz. Bugünde el emeği yapılan bütün cam ve seramik ürünlerin sergilemesini yapıyoruz ve vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Bu etkinlikler kursiyerlerimiz için hem bir hobi hemde gelir elde edecekleri bir imkân oluyor” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI