Aksaray Özel çocuklar, voleybol maçı izledi

Özel çocuklar, voleybol maçı izledi

02.12.2019 - 17:31 | Son Güncellenme:

Özel çocuklar, voleybol maçı izledi

Özel çocuklar, voleybol maçı izledi

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA)- AKSARAY'da Mehmetçik İlkokulu'nda eğitim gören otizmli öğrenciler, Kuzeyboru–Kahramanmaraş Elbistan Kadınlar 1'inci Ligi voleybol karşılaşmasını tribünden izledi.  
Aksaray takımı Kuzeyboru’yu tezahüratlarla destekleyen özel çocuklar, maç sonunda sahaya inerek sporcular ile fotoğraf çektirdi. Çocukların mutlulukları ve tribündeki yaklaşık 2 bin seyircinin duygusal anları ise gözlerden kaçmadı.
Karşılaşma sonrasında açıklamada bulunan Aksaray Otizm Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Bakın biz maça gidebiliyoruz. normal gelişim gösteren çocuk annesi iseniz bu mutluluğu abartı sanabilirsiniz. Ama öyle ötelenmiş öyle dışlanmışız ki, hayatın içine attığımız her adım bir karnaval bizim için. Maç boyunca kimseyi rahatsız etmedik,ısırmadık, vurmadık. Kimseyi tribünden de atmadık. Bakin biz maça gittik. İnşallah bir gün sinemaya, tiyatroya da gideriz. Bu mutluluğu bizlere yaşatan Kuzeyboru Aksaray bayan voleybol takımımıza, yöneticilerimize tribünde bizim çocuklara tezahüratlar yapan halkımıza çok teşekkür ederiz.” denildi.
FOTOĞRAFLI