Ankara Başkent'te otobüs şoförlerine koronavirüs önlemi

Başkent'te otobüs şoförlerine koronavirüs önlemi

04.04.2020 - 12:42 | Son Güncellenme:

Başkent'te otobüs şoförlerine koronavirüs önlemi

Başkentte otobüs şoförlerine koronavirüs önlemi

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi Elektrik, Gaz Otobüs (EGO) Genel Müdürlüğü, otobüs sürücü kabinlerini yolcularla teması önlemek amacıyla koruyucu şeffaf plastik malzeme ile kapladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda EGO otobüslerinde yeni bir uygulama hayata geçirildi. EGO Genel Müdürlüğü, otobüs sürücü kabinlerini yolcularla teması önlemek amacıyla koruyucu şeffaf plastik malzeme ile kapladı. Uygulama ile kamu hizmeti veren otobüs şoförlerinin ve yolcuların salgın hastalıklardan korunması amaçlanıyor. Toplu taşıma araçlarında da 'sosyal mesafenin korunarak seyahat edilmesi' ve 'mesafeni koru' içerikli yer yapıştırmalarının ardından otobüslerde sürücü kabinlerini şeffaf mika (PVC) kaplama ile ayırdı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO 2'nci Bölge Müdürü Hasan Hüseyin Şember, "Koronavirüse karşı alınan tedbirlerdeki amacımız yolcularımızı ve şoförlerimizin sağlığını korumak. Toplum sağlığı için koronavirüsün yayılma hızında yakın mesafenin önemli olması nedeniyle sosyal teması en aza indirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI