Ankara Eğitim-Bir-Sen'den, Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

Eğitim-Bir-Sen'den, Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

09.09.2020 - 14:28 | Son Güncellenme:

Eğitim-Bir-Sen'den, Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

Eğitim-Bir-Senden, Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

ANKARA, (DHA)- EĞİTİMCİLER Birliği Sendikası'nca, (Eğitim-Bir-Sen) Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler hakkında, katıldığı televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.
Eğitim-Bir-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Mütercimler'in katıldığı televizyon programındaki sözlerinin büyük bir terbiyesizlik olduğu bildirildi. Hiç kimsenin okulları suç mahalliymiş gibi ilan etme hakkına sahip olmadığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
"Bir kepazelik üzerinden kişisel tacizden kurumsal tacize geçiş yapma hadsizliğine asla müsamaha gösterilmemelidir. Bireysel ahlak yoksunluğunun istenmeyen tezahürleri olarak okullarımızda, kurumlarımızda, sosyal hayatımızda görülen taciz veya istismar vakalarının, toplumsal sorumlulukla bağdaşmayan, ifade özgürlüğünü iftira özgürlüğüyle karıştıranlarca keyfî bir fütursuzlukla suçlunun dışında herkesi suçlayan bir edayla işlenmesi kabul edilemez. Kötülük anormaldir, ahlaksızlık günahtır. Ahlaksız, hangi posta bürünmüş olursa olsun, mutlaka cezalandırılmalıdır. Sahtekâr birisinin oynadığı oyun ortaya çıkınca içinde bulunduğu yapıya ne kadar uzak olduğu çok net bir biçimde anlaşılmaktadır. Ancak kişilerin yaptıkları kötülükler bütün bir camiaya mal edilmemeli; evrensel bir ahlaki ve hukuki düstur olan suçun şahsiliği prensibi çerçevesinde ahlaksızlık kurumsal yaftalamaya dönüştürülmemeli, kurumsal itibar suikastına teşebbüs edilmemelidir. Tecavüzcüyü, tacizciyi, kişiliğine bakmak yerine, kimliğine göre değerlendirip, kendi görüşüne yakınsa savunmaya, aklamaya, ancak farklı bir ideolojiye sahipse canla başla saldırmaya kalkanlar, en az suçlu kadar ahlaksızdır. Eğitim-Bir-Sen olarak Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunduk."