Ankara Engelli Ümit'in evinin yolu asfaltlandı

Engelli Ümit'in evinin yolu asfaltlandı

17.10.2020 - 15:12 | Son Güncellenme:

Engelli Ümit'in evinin yolu asfaltlandı

Engelli Ümitin evinin yolu asfaltlandı

ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Mamak ilçesinde doğuştan engelli Ümit Altay'ın (24) ailesiyle oturduğu evin yolu, tekerlekli sandalye ile evine rahat girip çıkabilmesi için belediye tarafından asfaltlandı.
Doğuştan engelli Ümit Altay, Mamak ilçesinde annesiyle birlikte yaşıyor. Ümit, annesi çalıştığı için engelli aracıyla her gün Kutludüğün Mahallesi'ndeki babaannesi Rahime Altay ve dedesi Halil Altay'ın evine gidiyor. Altay, doğalgaz ve su alt yapı kazı çalışmalarından dolayı bozulan yollar nedeniyle aracının lastiği patlayınca Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye ulaşarak, evin girişine kadar asfalt atılmasını istedi. Belediye ekipleri de, Başkan Köse’nin talimatıyla Altay'ın talebini gerçekleştirdi.
Doğalgaz ve su altyapısı için kazı yapılınca yollar bozulduğunu söyleyen Altay, "Tekerleğim patladı. Gidip gelmekte çok zorlanıyordum. Kış aylarında çamur oluyordu. Belediyeye ulaşarak asfalt atılmasını istedik onlar da gelip hemen yaptılar. Evin girişine de ricada bulunduk oraya kadar da yardımcı oldular. Artık daha rahat gidip gelebileceğim. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.
Babaanne Rahime Altay ise, "Ümit her gün gündüz benim yanıma gelir akşam da gider. Yaşlı olduğum için kaldırıp indirmem zor oluyor. Markete siparişim olduğunda gider gelir; benim elim ayağım, her işimi yapar. Asfaltı yaptılar, Allah razı olsun, rahat şekilde gidip gelecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI