Mamak 'Sahne Sanatları Eğitim ve Uygulama Akademisi' Mamak'ta açılıyor

'Sahne Sanatları Eğitim ve Uygulama Akademisi' Mamak'ta açılıyor

09.01.2020 - 15:50 | Son Güncellenme:

'Sahne Sanatları Eğitim ve Uygulama Akademisi' Mamak'ta açılıyor

Sahne Sanatları Eğitim ve Uygulama Akademisi Mamakta açılıyor

ANKARA, (DHA)- MAMAK Belediyesi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklığında ilçede yaşayan yetenekli çocukların sahne sanatları alanında eğitilmesi için 'Sahne Sanatları Eğitim ve Uygulama Akademisi Projesi' düzenlenen törenle imzalandı.
Musiki Muallim Mektebi'nde gerçekleşen protokol törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Kaymakamı Ziya Polat, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, yetenekli çocukları topluma sanat alanında kazandırmak istediklerini, bunun için ilçe genelindeki okullarda yetenek taramaları yapacaklarını söyledi. Projenin Türkiye'de ilk kez Mamak'ta başlatıldığını kaydeden Yavuz, "Mamak'ta uyguladığımız bu pilot projeyi önce Ankara'nın diğer ilçelerine sonra da Türkiye'nin farklı illerinde uygulayacağız. Akademi öğrencilerine ve öğretmenlerine özellikle telif alanlarında bilgilendirici etkinlikler düzenleyeceğiz. Halk oyunları gibi keyifli alanlarda da eğitmen desteği vereceğiz. Bu faaliyetler sayesinde çocuklarımızın örnek başarılara imza atacağına inanıyorum" dedi. 
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de, eğitimin verileceği Eski Musiki Muallim Mektebi'nden geçmişte birçok ünlü sanatçı çıktığını hatırlatarak, "Proje doğrultusunda eğitilecek çocukları gelecekte başarılı sanatçılar arasında yer almasını umuyoruz. Mamaklı çocukların yeteneklerini geliştirmeni istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI