Ankara Vektörel mücadele tam gaz sürüyor

Vektörel mücadele tam gaz sürüyor

10.12.2021 - 12:38 | Son Güncellenme:

Vektörel mücadele tam gaz sürüyor

Vektörel mücadele tam gaz sürüyor

 

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sinek ve haşerelere karşı mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı biyosidal ürün uygulayıcı sertifikaya sahip 1302 personel ve 248 araçla 19 ilçede sinek ve haşere ile mücadelesine yaz kış ara vermeden devam ediyor. Ekipler, sivrisinek, karasinek ve hamamböceği başta olmak üzere zararlılara karşı vektörel mücadele yapıyor. 19 ilçeyi mahalle mahalle dolaşan Büyükşehir ekipleri, foseptikler, bataklıklar, akışı yavaş olan arklar, havuzlar, pasajlar, bodrumlar, sığınaklar, rögarlar, çöp konteynerleri ve mazgallar periyodik olarak ilaçlıyor.

MESİRE ALANLARINA TUZAK

Halkın ortak kullanım alanları, piknik yerleri ve mesire alanlarında karasineklere karşı ilaç ve tuzak çalışmaları yapılıyor. Sinek, yakarca, pire, kene, kemirgenlere yönelik besihane ve ağıllar da sürekli olarak ilaçlanıyor. İlaçlama çalışmalarını akıllı telefonlardan takip sistemi ile gerçekleştiren ekipler hangi sokaklara girildiği ne kadar ilaç uygulandığı gibi tüm verileri kurulan sistemden takip edebiliyor.

ATIK LASTİKLER TOPLANIYOR

Mücadele kapsamında sinek üremesine ortam sağlayan ve çevreye zarar veren atık lastikler de toplanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi topladığı atık lastikleri geri dönüşüme göndererek, ekonomiye de katkı sağlıyor.

FOTOĞRAFLI