Antalya Akdeniz GSF'de 'Toprak Ana' Şenliği

Akdeniz GSF'de 'Toprak Ana' Şenliği

14.05.2022 - 15:16 | Son Güncellenme:

Akdeniz GSF'de 'Toprak Ana' Şenliği

Akdeniz GSFde Toprak Ana Şenliği

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin (GSF)akademisyenleri ile öğrencileri 'Toprak Ana' etkinliğinde buluştu.

Sanat Yönetmeni Öğr. Gör. Alev Türkan Özcan'ın organizasyonuyla fakültenin arka bahçesinde gerçekleşen müzik dinletili, tuval boyama, workshop ve sergi etkinliğine farklı fakültelerden öğretim elemanları, öğrenciler ile Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Muratpaşa Belediyesi Kreş Müdürü İsa Güzel de misafir olarak katıldı.

DEKANDAN ANNELERE ÖVGÜ

Etkinliğin açılış konuşmasını GSF Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu yaptı. Paşaoğlu, "Bugün kökleri tarihte epey eskilere dayanan, doğudan-batıya tüm Türk Dünyası'nda da öteden beri kutlanan Hıdrellezi ve de bu gelenekle ilişkilendirilebilecek bir başka güzel gün olan 'Anneler Günü'nü birlikte kutlamak üzere bir aradayız" dedi. Dekan Paşaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Doğanın mucizevî doğurganlığını, kendini her baharda yenileyip-yeşertip, daha güçlü hayata tutunma çabasını, o her şeyden kıymetli toprağın, bizim toprağımızın tıpkı bir annenin evladına var gücüyle sahip çıkıp, sevme ve koruma içgüdüsüyle sarıp sarmalayışını simgeleyen bu iki kutlamayı bir tür festival atmosferinde birleştirmek ve sizlerle paylaşmak istedik."

STANTLARDA WORKSHOP ÇALIŞMASI

Konuşmaların ardından GSF Müzik Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi ile başlayan şenlik havasındaki etkinlikte Hıdırellez geleneği olan dilek tutma da ağaçların dallarına renkli çaputlar bağlandı. Fakülte bölümlerinin workshop stantlarında baskı, keçe örme, halı-kilim dokuma, seramik heykel, ebru çalışmaları yapıldı. Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğrencileri de tuvale dönüştürülen elbiseler üzerine renklendirme, günün anısı olarak da kumaşların üzerine boyalı ellerle izler bıraktı.

1993 MEZUNLARINDAN SERGİ

Etkinlik kapsamında Doç. Dr. Mehmet Sağ'ın küratörlüğünde bir de 'Gazi'nin İzinde' adlı 29'ncu plastik sanatlar sergisi de açıldı. GSF Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu'nun açılışını yaptığı sergide Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı 1993 mezunlarının 30'dan fazla farklı konularda ve tekniklerde çalışılmış göz kamaştıran eserler Olbia Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluşturuldu.

FOTOĞRAFLI