Alanya Alanya'da 23 Nisan coşkusu

Alanya'da 23 Nisan coşkusu

23.04.2022 - 16:17 | Son Güncellenme:

Alanya'da 23 Nisan coşkusu

Alanyada 23 Nisan coşkusu

 

ALANYA, (DHA) - ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102'nci yıl dönümü törenle kutlandı.

Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda başlayan törene Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, oda ve dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Anıta çelenk sunulmasının ardından törene katılanlar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi Çocuk Meclisi'nin hazırladığı 'Kurtuluş Savaşı Kahramanları' isimli serginin açılışı yapıldı. Tören iskeledeki Şelale Meydanı'nda devam etti. Günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapan Parlayüksel İlkokulu Müdürü İbrahim Yıldırım, "23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin var olma ve yok olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının en büyük örneklerinden birisidir. Ulu ecdadımız bağımsızlık ve milli egemenlik yolunda canını vermeyi namus borcu olarak kabul ederken, manidar olan 23 Nisan tarihini çocuklara bayram olarak bırakmakla ileri görüşlülüğünü de ortaya koymuştur" dedi.

Tören programı şiir, müzik dinletisi, jimnastik grubu gösterisi, halk oyunları gösterisi, ritim grubu gösterileri ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI