Alanya Jandarma Alanya'dan girişlere izin vermedi

Jandarma Alanya'dan girişlere izin vermedi

05.04.2020 - 12:55 | Son Güncellenme:

Jandarma Alanya'dan girişlere izin vermedi

Jandarma Alanyadan girişlere izin vermedi

Engin ANAK/ALANYA, (DHA)- KORONAVİRÜS salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Antalya'dan komşu illere giriş ve çıkışlar kontrol altında tutuluyor. Konya ve Karaman'dan gelen araçların Antalya'nın doğusundaki tek geçiş noktası olan Kuşyuvası Tünellerinden Alanya'ya geçişlerine izin verilmiyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgının yayılmasına yönelik tedbirler arttırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19'un yayılmamasına yönelik alınan tedbirler kapsamında cumartesi gece yarısı itibariyle 30 büyükşehre ve Zonguldak'a giriş- çıkışların yasaklandığını duyurdu. Cuma saat 24.00'e kadar araçların geçişine izin verilirken, o saat itibariyle izinsiz geçişler durduruldu. Şehirlerin giriş çıkışlarında denetimler sıklaştırılırken, Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'nın bir haftadır kontrol altında tuttuğu Kuşyuvası- Konya yolunda tedbirler arttı.

Jandarma, trafik, asayiş ve komando timiyle birlikte yol güzergahında hem tünel giriş ve çıkışlarından hem de yaylara dönüş noktalarını tuttu. Antalya- Karaman ili Sarıveliler sınırında ise koronavirüs salgınıyla ilgili tedbirlerle ilgili yayınlanan genelge doğrultusunda yapılan kontrollerde jandarma ateş ölçümü yaparak, il dışından gelişlere müsaade etmedi.

FOTOĞRAFLI