Antalya Antalya Polisi, trafik denetimlerine devam ediyor

Antalya Polisi, trafik denetimlerine devam ediyor

10.05.2022 - 11:24 | Son Güncellenme:

Antalya Polisi, trafik denetimlerine devam ediyor

Antalya Polisi, trafik denetimlerine devam ediyor

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, karayolları üzerinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla emniyet kemeri, radar, alkol, ışık ve hatalı sollama gibi trafik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Havadan ve karadan gerçekleştirilen denetimlerde trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülere ceza kesildi.
Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince helikopter ve drone destekli trafik kontrolü denetimleri aralıksız sürüyor. Antalya Polisi, Ramazan Bayramı tatilini içine alan 29 Nisan ile 09 Mayıs tarihleri arasında farklı saatlerde  trafik ekiplerince havadan helikopter ve drone destekli emniyet kemeri, radar, alkol, kırmızı ışık, hatalı sollama gibi konularda denetim yapıldı. Kentin farklı noktalarında yapılan denetimlerde şehirlerarası yolcu otobüslerine yönelik denetimler de yapıldı.
Helikopter-drone denetiminde 520 sürücüye trafik idari para cezası uygulanırken, Yaşam Tüneli Eğitim Çadırı'nda 245 araç ve 1398 yolcu olmak üzere toplam 1643 yol kullanıcısına eğitim verildi. Ramazan Bayramı trafik tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs denetimi kapsamında 24 araç denetlenerek idari para cezası uygulandı. Yük taşıyan araçların denetimi kapsamında 667 araç denetlenerek 54 sürücüye idari para cezası uygulanırken, Radarla hız denetimi kapsamında ise 585 araca trafik idari para cezası kesildi.