Antalya Antalyaspor'da en fazla Amilton oynadı

Antalyaspor'da en fazla Amilton oynadı

28.07.2020 - 12:19 | Son Güncellenme:

Antalyaspor'da en fazla Amilton oynadı

Antalyasporda en fazla Amilton oynadı

 

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - FRAPORT TAV Antalyaspor'da teknik direktör Tamer Tuna'nın bu sezon 28 maçta görev verdiği Amilton, 2 bin 145 dakika oyunda kalarak, takımda en fazla süre görev yapan futbolcu oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Yönetim Sistemleri Bölümü'nün maç hakem raporlarına dayanarak hazırlanan Süper Lig 2019-2020 Sezonu istatistiklerinde en çok süre alan oyuncu verileri açıklandı. Fraport TAV Antalyaspor'un bu sezon kazandığı puanlarda Amilton oyunda kalma süresi olarak en fazla katkı sağlayan futbolcu oldu. Teknik direktör Tamer Tuna'nın 28 maçta görev verdiği Amilton, 2 bin 145 dakika sahada kalarak, takımda en fazla süre alan futbolcu oldu. Kırmızı beyazlılarda oynadığı maçlarda 2 gol atma başarısı gösteren Amilton'u sırasıyla 24 maçta 2 bin 90 dakika oynayan Celustka, 23 maçta 2 bin 70 dakika sahada kalan kaleci Boffin ile 2 bin 46 dakika görev yapan Nazım Sangare takip etti.

Ligi 45 puanla 9'uncu sırada tamamlayan Fraport TAV Antalyaspor, bu sezonun ikinci yarısında kulüp tarihinde 11 maçlık yenilmezlik serisi, 8 maç dış sahada kaybetmeme rekoru kırdı. Sezonun ikinci devresinde 31 puan toplayan kırmızı beyazlılar, tarihindeki en iyi ikinci, ikinci devre performansını sergiledi.

FOTOĞRAFLI