Antalya Antalyaspor'un yenilmezlik serisine Galatasaray son verdi

Antalyaspor'un yenilmezlik serisine Galatasaray son verdi

08.08.2022 - 15:19 | Son Güncellenme:

Antalyaspor'un yenilmezlik serisine Galatasaray son verdi

Antalyasporun yenilmezlik serisine Galatasaray son verdi

Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA) - SPOR Toto Süper Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor'un 16 maçlık yenilmezlik serisine bu sezonun ilk haftasında sahasında oynadığı maçta Galatasaray son verdi. Kırmızı beyazlılar geçen sezonun son 16 haftasında yenilgi yüzü görmezken 10 galibiyet ve 6 beraberlik elde etmişti.

Süper Lig'in 2022- 2023 sezonun ilk haftasında sahasında Galatasaray'ı konuk eden Fraport TAV Antalyaspor, sezona yenilgi ile başladı. 89'uncu dakikada oyuna giren Fransız forvet oyuncusu Bafetimbi Gomis'in 90'ıncı dakikada bulduğu golle sahadan 1-0'lık yenilgi ile ayrılan kırmızı beyazlıların ligde genelde 16, iç sahada 13 maçlık yenilmezlik serisi de son bulmuş oldu.

SERİYE GALATASARAY SON VERDİ

Geçen sezon takımın başına Futbol Sorumlusu Nuri Şahin'in geçmesiyle yükselişe geçen Fraport TAV Antalyaspor, ligde 196 gün sonra yenilgi gördü. 23 Ocak Pazar günü oynanan ve 0-0 berabere kaldığı Gaziantep FK maçıyla seriye başlayan Akdeniz ekibi Fatih Karagümrük (3-0), Yeni Malatyaspor (2-1), Sivasspor (1-0), Medipol Başakşehir (1-0), Giresunspor (4-1), Altay (2-1), Hatayspor (4-1), Alanyaspor (3-1), Konyaspor (3-2) ve Kasımpaşa (4-2) maçlarında sahadan 3 puanla ayrılırken, Beşiktaş (0-0), Adana Demirspor (0-0), Kayserispor (1-1), Trabzonspor (2-2) ve sezonun son haftasında oynanan Galatasaray (1-1) maçlarında ise sahadan beraberlikle ayrılmıştı.

13 MAÇLIK İÇ SAHA SERİSİDE SON BULDU

Fraport TAV Antalyaspor, geçen sezon iç sahada da kulüp adına rekor kırmayı başarmıştı. İç sahada ligde oynadığı son 13 maçı kaybetmeyen kırmızı beyazlıların bu serisi de Galatasaray yenilgisiyle son buldu. Akdeniz temsilcisi geçen sezon iç sahada oynadığı Altay, Alanyaspor, Trabzonspor, Karagümrük, Sivasspor, Giresunspor, Hatayspor ve Konyaspor maçlarını kazanırken, Kasımpaşa, Fenerbahçe, Gaziantep FK, Kayserispor ve Galatasaray ile de berabere kalarak serisini sürdürmüştü.

ANTALYASPOR'DA GHACHA MASKE İLE OYNADI

Kırmızı beyazlı ekipte Cezayirli kanat oyuncusu Houssam Ghacha, takımla hafta içerisinde yapılan antrenmanda burnu kırılırken, başarılı oyuncu Galatasaray maçında özel maske ile sahaya çıktı. Öte yandan Fraport TAV Antalyaspor, bugün öğle saatlerinde salonda yapacağı yenileme antrenmanın ardından bir günlük izne çıkacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI