Antalya Bunlar da pandemi bebekleri

Bunlar da pandemi bebekleri

18.05.2021 - 11:20 | Son Güncellenme:

Bunlar da pandemi bebekleri

Bunlar da pandemi bebekleri

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - DÜNYAYI etkisi altına alan koronavirüs salgınından korunmak için evlerine kapanan sanatçılar, farklı sanat dallarında çalışmalar yapıyor.

Muratpaşa Belediyesi ile Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde Mesleki Eğitim ve Sanat Toplulukları (MEST) Projesi kapsamında açılan 'Şiş ve Tığ Örgücülüğü Kursu' öğretmeni Sevgi Gülbitmez, 17 gün süren tam kapanmayı, torunlarıyla birlikte evde çalışarak değerlendirdi. Sanatçı Gülbitmez, sipariş üzerine çeşitli modellerde, çocukların sevdiği karakterlerde örgü bebekler ürettiklerini söyledi.

Pandemi dönemini 'evde sanat' sloganıyla geçirdiğini söyleyen Gülbitmez, şunları söyledi:

"Örgü bebeklerimiz, birkaç aylık bebeklerin de ellerine alıp rahatlıkla tutabileceği yumuşaklığa sahip. 0-1 yaş grubu çocuklar için daha minyatür ve yumuşak bebekler örüyoruz. Bebeklerin içine kaliteli elyaf malzeme yerleştiriyoruz. 1-5 yaş arası çocuklar için de onların en çok sevdiği çizgi film karakterlerinden yararlanarak modeller çıkardık. Bebekleri tüylenme yapmayan, sağlıklı özel amigurumi iplerden örüyoruz. Kirlenince de bozulmadan yıkanıyor. Örgü bebekler, annelerin çocukları için en çok tercih ettiği sağlıklı oyuncaklar oldu."

FOTOĞRAFLI