Antalya Burdurlu Hasan Dikici Camii açıldı

Burdurlu Hasan Dikici Camii açıldı

14.08.2020 - 14:20 | Son Güncellenme:

Burdurlu Hasan Dikici Camii açıldı

Burdurlu Hasan Dikici Camii açıldı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin desteği ve Burdurlu Hasan Dikici Camii Vakfı'nca yapılan bin kişilik Burdurlu Hasan Dikici Camii'nin açılışı yapıldı.
Muratpaşa Belediyesi destekleriyle Burdurlu Hasan Dikici Camii Vakfı'nca 2 yıl önce temeli atılan bin kişilik Burdurlu Hasan Dikici Camii'nin bugün açılışı gerçekleşti. Meydankavağı mahallesinde gerçekleşen açılışa Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, CHP İl Başkanı Nusret Bayar, İl Müftüsü Osman Artan, Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal, Burdurlu Hasan Dikici Camii Vakfı Başkanı Melahat Atalay ve çok sayıda kişi katıldı. Cami açılışında tek kullanımlık seccade verildi. Açılış kurdelesinin ardından kurban kesildi.
MURATPAŞA TÜRKİYE'YE ÖRNEK
Burdurlu Hasan Dikici Camii'nin açılışında konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kamusal yaşantıyı, diğer bireylerin haklarını, günlük sosyal hayatı ilgilendiren kısımlar çok önemlidir. Bu manada Muratpaşa'mız temiz davranışların yaygın, suç oranının düşük, insanların ilim irfan sahibi olduğu birbirine saygı gösterdiği, isteyenin istediği yaşam şekliyle kimseye zarar vermeden yaşayabildiği bu temiz davranışıyla Muratpaşa'mız Türkiye'ye örnek olabilecek çok özel yerlerden bir tanesidir. Bütün komşularıma teşekkür ediyorum Melahat hocam bunun en güzel örneğidir. Herkese kucak açarak, paylaşarak kamusal alanları gözümüz gibi koruyarak, bütün ibadethanelerimizi, bütün okullarımızı, sağlık ocaklarını ortak yaşam alanlarımızı koruyarak yaşamımızı sürdürüyoruz. Bu camiin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
ADI CAMİYLE YAŞIYOR
İl Müftüsü Osman Artan, Burdurlu Hasan Dikici hayrına yapılan caminin vakıf geleneğini yaşattığını anlattı. Vakıf geleneğinin tarihin önemli noktalarından biri olduğunu belirten Artan, “Antalya en fazla vakıf eserinin olduğu illerdendir. İnsanlar öldükten sonra amel defterleri kapanır ancak üst sınıf insanlar vardır ki bunlar öldükten sonra da amel defterlerine sevap yazılmaya devam eder. Bunlardan bir tanesi okul, cami, hastane gibi eserler bırakmış insanlar ölseler bile amel defterleri yazılmaya devam eder. Hacı Hasan amca belki toprak oldu ama ismi bu camiyle yaşıyor" diye konuştu.
MİNARELERDEN EZAN EKSİK OLMASIN
Burdurlu Hasan Dikici Camii Vakfı Başkanı Melahat Atalay, 14 Ağustos 2018 tarihinde temelin atıldığını, 2 yıl sonra da caminin açılışını gerçekleştirdiklerini aktardı. Emeği geçen herkese teşekkür eden Atalay, “ Önce insan diyen vakfımız, kurumsal etik değerlere ve çevreye duyarlı olmayı, şeffaf ve denetlenebilir olmayı misyon edinmiştir. Vatanımıza değerli eserler bırakmak asli görevimizdir. 5 vakit namazda işte bu kubbenin altında durabiliyorsak ne mutlu bize. Güzel camiin içinden cemaatin, minarelerinden ezanının eksik olmamasını diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI