Demre Elmalı'da asfalt çalışması

Elmalı'da asfalt çalışması

24.05.2020 - 11:22 | Son Güncellenme:

Elmalı'da asfalt çalışması

Elmalıda asfalt çalışması

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ELMALI Belediyesi ilçede asfalt çalışması başlattı. Bunun yanında tarım arazilerinde ulaşımı kolaylaştırmak için stabilize yol çalışması da yapıldı.

Elmalı Belediyesi kendi asfalt ekibi ve araçlarıyla asfaltlama çalışmasını Yuva Mahallesi'nden başlattı. Yuva Mahallesi girişindeki elma, kiraz ve armut bahçelerinin arasından geçen ana yolda önce genişletme ve düzenleme çalışması yapıldı. Yol genişliği 7 metreye çıkarıldı. Ardından yolun 5 kilometrelik bölümü asfaltlandı. Belediye ekipleri, ayrıca Elmalı'ya bağlı Tekke Mahallesi'ndeki tarım arazilerinde, tarımsal çalışmayı kolaylaştırmak için stabilize yol çalışmalarına başladı. Tekke Mahallesi'nde toplam bu yaz 20 kilometre stabilize yol yapımı gerçekleştirilecek.

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, "Yerel seçimlerde bir vaadim vardı. Elmalı'da toz kalkan, bahçeleri kurutan, insanlara toz yutturan asfaltsız yol kalmayacak. Bunu yaşama geçirmeye kendi asfalt ekimizle başladık. Bu yaz sezonundaki hedefimiz 30 kilometre yolu asfaltlama. Önceliğimiz mahallerimizin içi ve mahallerimize bahçeler arasından giren yollar olacak. Bu arada tarımsal üretimi kolaylaştırmak için de ekiplerimiz stabilize yol çalışmalarına yaz boyunca devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI