Demre Üniversite öğrencilerinin tarih gezisi

Üniversite öğrencilerinin tarih gezisi

15.05.2022 - 11:23 | Son Güncellenme:

Üniversite öğrencilerinin tarih gezisi

Üniversite öğrencilerinin tarih gezisi

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- AKDENİZ Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri Demre ilçesindeki tarihi kentleri ve müzeleri gezdi.

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji, Sanat Tarihi ve Eski Çağ Tarihi Dilleri ve Kültürleri bölümlerinden 80 öğrenci, bir inceleme gezisi kapsamında Antalya'nın Demre ilçesine geldi. Öğrencilere, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Myra - Andriake Kazıları Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, öğretim üyeleri Prof. Dr. Burçin Erdoğdu, Prof. Dr. Burak Takmer, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin ve müze uzmanları eşlik etti. Öğrencilere, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya hoş geldiniz diyerek, Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü'nde bir öğle yemeği verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Demre Belediyesi'nin katkıları ile Demre'ye gelen öğretim üyeleri ve öğrenciler, önce Likya'nın 6 büyük kentinden biri olan Myra Antik Kenti'ni gezdi. Ardından dünyaca ünlü Aziz Nicolaos Anıt Müzesi'ne geçen öğrenciler, müzeyi gezerek, bilgi aldı. Öğrenciler son olarak Andriake Antik Kenti ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ni gezdi.

Gezi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Nevzat Çevik, "Öğrencilerimiz öncelikle bir gün boyunca yerinde görerek, inceleyerek, dinleyerek bir eğitim günü yaşadı. Myra - Andriake ve Aziz Nicolaos kazılarının gelişimini öğrendiler. Özellikle Myra Antik Kenti, Andriake Liman Kenti'nin tarihsel ve arkeolojik geçmişini yerinde gördüler. Kısacası öğrencilerimiz kendi projelerinin gelişimini yerinde gördüler. Yaşayarak, yaparak öğrendiler. Bu geziye önemli katkı sağlayan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'ya öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi. Gezi boyunca Prof. Dr. Nevzat Çevik ve Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrenciler, akşam saatlerinde Demre'den ayrıldı.

FOTOĞRAFLI