Demre Vekil başkandan kadınlara karanfil

Vekil başkandan kadınlara karanfil

09.03.2021 - 11:31 | Son Güncellenme:

Vekil başkandan kadınlara karanfil

Vekil başkandan kadınlara karanfil

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Demre Belediye başkanlığına, CHP'li Meclis Üyesi Gülsüm Cengiz vekalet etti. Vekil Başkan Cengiz bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, görevini vekaleten Demre Belediye meclisinin iki kadın üyesinden biri olan CHP'li Gülsüm Cengiz'e bıraktı. Başkan Vekili Gülsüm Cengiz de Kadınlar Günü dolayısıyla başta seralarda, iş yerlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınları ziyaret etti. Caddelerde karşılaştığı kadınları selamlayan Cengiz, Demre Devlet Hastanesi'nde ise kadın hastalara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayıp, birer karanfil hediye eden Cengiz, çalışan kadınlara da karanfilin yanında birer cüzdan hediye etti.

Gülsüm Cengiz, "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Dünyadaki her şey kadının eseridir'. Bizler Türk kadını olarak yaşamın her alanında yer almak, siyasi yaşamda daha etkin olmak zorundayız. Tarlada çiftçi, okulda öğretmen, hastanede hemşire, doktor kısacası yaşamın her alanında etkin olmak zorundayız. En önemlisi TBMM'nin yarısının kadınlardan oluştuğu bir parlamento olmak zorundadır. Kadınların sorunları işte o zaman çözüme kavuşur. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde erkek şiddetine hayır diyoruz. Katledilen kadınlarımızı saygıyla anıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI