Elmalı Elmalı Güreş Kompleksi onaylandı

Elmalı Güreş Kompleksi onaylandı

14.02.2021 - 12:48 | Son Güncellenme:

Elmalı Güreş Kompleksi onaylandı

Elmalı Güreş Kompleksi onaylandı

 

Mehmet AKIN/ELMALI, (DHA)- ANTALYA'nın Elmalı ilçesine yapılacak Elmalı Güreş Kompleksi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylandı. Antalya'dan giden AK Parti heyetinin ziyaret ettiği Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, projenin önemli olduğunu söyledi.

Elmalı'da yıllarca hizmet veren Recep Gürbüz Güreş Sahasını yenileme projesi Gençlik ve Spor Bakanlığınca 11.02.2021 tarihinde onaylandı. Önceki dönem Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin'in hazırlatmış olduğu Elmalı Güreş Kompleksi, çok kısa sürede bakanlıkça ihaleye çıkarılıp yapımına başlanacak. Elmalı Güreş Kompleksi, 20 bin kişilik güreş sahası, güreş eğitim merkezi, gençlik spor merkezi, otopark, futbol sahası ve birçok sosyal alanı içinde barındırıyor.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Antalya milletvekilleri ve Elmalı İlçe Başkanı Haluk Altunkaya'dan oluşan heyet Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu ziyaret etti. Bakan Kasapoğlu, "Tarihte önemli yeri olan Elmalı ilçemizde böyle bir spor kompleksinin Türk ata sporu güreşi dünyaya tanıtmamızda önemli rol oynayacaktır. Ayrıca gençlerimizi spora yönlendirmek için güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz" dedi.

AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Haluk Altunkaya da "Elmalı için çok önem arz eden, tarihiyle özdeşleşmiş Türk'ün ilk er meydanı olan, tarihi Kırkpınar'dan da eski güreşlerimizin ve memleketimizin tanıtımı, gelişimi ve güreşlerimize verilen değer açısından çok önemli bir proje. Cumhurbaşkanımızın onayı ile Gençlik ve Spor Bakanımıza, Dışişleri Bakanımıza, İl Başkanımıza ve Milletvekillerimize şahsım ve Elmalı halkı adına teşekkür ederim" diye konuştu

FOTOĞRAFLI