Antalya Engelli bireyler unutulmadı

Engelli bireyler unutulmadı

03.12.2020 - 12:49 | Son Güncellenme:

Engelli bireyler unutulmadı

Engelli bireyler unutulmadı

 

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD) Başkanı Hüseyin Ayhan ile dernek üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan dernek üyeleri, pandemi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli bireylerin sorunlarını hatırlattı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayhan, dernek olarak pandemi sürecinde engellilerin haklarının korunmasına yönelik çalışmalar ve onların sorunlarına çözüm yolları aradıklarını vurguladı.
Ayhan, engelli bireylerin yaşadığı sorunların sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dile getirilmemesi gerektiğini belirtti. Herkesin bir engelli adayı olduğunun unutulmamasını talep eden Ayhan, engelli bireylerin haklarının farkında olması ve sosyal yaşamda aktif biçimde yer almaları için çalışmalarını sürdüreceklerine ifade etti.
Etkinliğe katılan dernek üyesi Feridun Sürer'in yaşadığı sorunlardan örnek veren Ayhan, Sürer'in yüzde 85 engelli raporu bulunmasına rağmen 4 yıldır emekli olabilmek için mücadele ettiğini anlattı. Sağlık Bakanlığı'nın verdiği engelli raporu ile Çalışma ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kriterlerindeki uyumsuzluktan dolayı Sürer'in emekli olamadığını aktaran Ayhan, her engellinin sorununun çözüme kavuşması için gerekli çabayı gösterdiklerini vurguladı. Koltuk değnekleri ile etkinlikte yer alan 64 yaşındaki Sürer de 2005 yılında geçirdiği kaza sonrası koltuk değneği ile yürüyebildiğini söyledi. Malulen emekli olamadığı için ekonomik sıkıntı yaşadığını anlatan Sürer, "Karıma bir çorap bile alamıyorum. Ona özel günlerde çiçek alamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Çok zor bir yaşam sürüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yazarlar