Finike Finike, bölünmüş yol projesinden çıkarıldı

Finike, bölünmüş yol projesinden çıkarıldı

23.06.2021 - 15:57 | Son Güncellenme:

Finike, bölünmüş yol projesinden çıkarıldı

Finike, bölünmüş yol projesinden çıkarıldı

 

Mahir ÇEVİREN/FİNİKE, (DHA)- ANTALYA'nın Finike ilçesi, yöre halkının tepkisi ve talebi üzerine, yapımı planlanan bölünmüş yol projesinden çıkarıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Finike- Demre ve Kaş bölünmüş yolu projesinin Finike sınırlarından geçen bölümü; bölge halkının yaklaşık 25 bin portakal ağacı ve bin dönüm tarım alanının zarar göreceğini söylemesi ve talebi üzerine proje dışında tutuldu. Projenin Finike sınırlarında kalan kesiminde herhangi bir çalışma yapılmayacağı ve mevcut yolun olduğu şekliyle kullanılacağı öğrenildi.

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü'nden Finike Belediyesi'ne gönderilen yazıda, "Bölge Müdürlüğümüzce çalışmaları sürdürülen 'Finike- Demre- Kaş Yolu Etüt Proje Mühendislik Hizmetleri İşi' güzergah başlangıcında bulunan Finike ilçesi sınırlarındaki bölünmüş yol projesi, yöre halkının gösterdiği tepki ve talepleri üzerine bölünmüş yol projesi kapsamı dışına çıkarılmıştır. Daha önce belirlenen güzergahın Finike ilçesi sınırlarında kalan kesiminde herhangi bir proje çalışması yapılmayacak, mevcut yol olduğu haliyle kullanılacaktır. Ayrıca bu kesim devam eden Finike- Demre- Kaş Yolu ÇED sürecinin de dışında tutulacaktır" denildi.

FOTOĞRAFLI